Bucureștiul are un nou prefect. Cine este Alexandra Georgiana Văcaru

07 oct. 2021
3053 afișări
Bucureștiul are un nou prefect. Cine este Alexandra Georgiana Văcaru
Bucureștiul are un nou prefect. Cine este Alexandra Georgiana Văcaru. Sursă foto: Facebook/ Alexandra Vacaru

Da, da! Ați citit bine. Capitala are un nou prefect. Decizia a fost luată de Guvern, în ședința de miercuri seară. Cine este Alexandra Georgiana Văcaru.

Bucureștiul are un nou prefect. Cine este Alexandra Georgiana Văcaru, numită în funcție în ședința de Guvern de miercuri, 6 octombrie 2021.

Bucureștiul are un nou prefect

Bucureștiul a rămas fără prefect în data de 9 septembrie 2021, în momentul în care Premierul Florin Cîțu a anunțat că toți prefecții și subprefecții USR-PLUS vor fi demiși. Demiterea a fost făcută prin intermediul unei Hotărâri de Guvern.

În acel moment, Capitala a rămas fără prefect, a nimănui, practic. Tot pe 9 septembrie, printr-un ordin dat de Ministerul Afacerilor Interne, atribuțiile prefectului au fost preluate de Ghiță Florela-Antonela, subprefect al Capitalei.

Cine este Alexandra Georgiana Văcaru

Alexandra Georgiana Văcaru, noul prefect al Capitalei. Facebook/ Alexandra Vacaru

Am terminat cu rezumatul din ultima perioadă, acum haideți să aflăm cine este noul prefect al Bucureștiului.

Alexandra Georgiana Văcaru, în vârstă de 36 de ani, este noul prefect al Capitalei. Decizia a fost luată în ședința de Guvern de miercuri seară.

Aceasta este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității Alexandru I. Cuza din Iași. Are licență în Relații Internaționale și studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

Totodată, Alexandra Văcaru a terminat și un master în drept european la Universitatea II Pantheon.

A fost doctorand la Şcoala Doctorală Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

A mai lucrat și la: UNESCO, Willkie Farr & Gallagher LLP, MAE, NNDKP, Tribunalul UE și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

CV-ul poate fi citit aici: CV-RO-A-VACARU

A fost referent la Tribunalul Uniunii Europene în ultimii trei ani, apoi a activat ca Inspector de concurență la Consiliul Concurenței – Direcția Juridic – Contencios. Din luna august 2021 a devenit Șef serviciu în cadrul Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Serviciul Juridic.

Potrivit declarației de avere din anul 2018, Alexandra Georgiana Văcaru deține 3 apartamente: două sunt în Capitală, iar unul este în Iași și are 5 terenuri agricole, conform consiliulconcurenței.ro.

Declarația de avere din anul 2018 poate fi citită aici: vacaru-georgiana-alexandra-declaratie-avere-2018

În perioada în care a fost Inspector de concurență la Consiliul Concurenței – Direcția Juridic – Contencios, Văcaru câștiga 67.000 de lei pe an.

Cookies