Bucureștiul are în acest moment cele mai ieftine bilete de autobuz din România. Care este situația din restul țării

13 iul. 2021
117 Afișari
Bucureștiul are în acest moment cele mai ieftine bilete de autobuz din România. Care este situația din restul țării
Sursa foto: Societatea de Transport București

Cele mai ieftine bilete de autobuz din România sunt, la ora actuală, cele din București. Acest fapt urmează să se schimbe însă de pe 1 august, când tarifele pentru transportul în comun la suprafață vor crește și vor fi comparabile cu cele din alte mari orașe ale țării precum Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și Oradea.

Bucureștiul deține în acest moment titlul pentru orașul cu cele mai ieftine bilete de autobuz din întreaga țară. Capitala va păstra acest titlu până la 1 august, când majorarea prețului biletelor de transport în comun la suprafață va intra în vigoare.

Cât costă biletele de autobuz în București?

Astăzi, pentru a putea călători cu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul, bucureștenii trebuie să achite 1,3 lei pentru un bilet. Societatea de Transport București a anunțat însă că prețul unei călătorii se va majora de 2,3 ori începând cu 1 august, potrivit Economedia. Astfel, de la 1 august, o călătorie cu mijloacele de transport STB va costa 3 lei, astfel că Bucureștiul nu va mai avea cel mai ieftin serviciu de transport în comun din România. În ciuda acestui fapt, unele tipuri de bilete, precum abonamentele lunare, vor fi în continuare printre cele mai ieftine din țară.

Ce oraș va avea de la 1 august cele mai ieftine bilete de autobuz

De la 1 august bucureștenii vor scoate din buzunar suma de 3 lei pentru o călătorie efectuată cu autobuzul, tramvaiul sau troleul. Odată ce va intra în vigoare această majorare, Constanța se va putea lăuda cu cele mai ieftine bilete pentru transportul în comun – acolo o călătorie costă în acest moment 1,5 lei, un tarif mai mare decât cel perceput de Societatea de Transport București în acest moment.

Cetățenii din alte mari orașe din România, precum Cluj-Napoca, Timișoara și Iași plătesc în acest moment 2,5 lei pentru o călătorie cu mijloacele de transport în comun, călătorie care însă este restricționată pe o singură linie de transport sau pentru o anumită perioadă de timp.

Cât vor costa abonamentele la transportul în comun din București

Prețul unui abonament de o zi va ajunge la 8 lei în București începând cu 1 august. De asemenea, prețul unui astfel de bilet este mai ieftin doar în Constanța, unde costă 5 lei. Prețul unui abonament de 24 de ore în Cluj-Napoca este mult mai ridicat, de 14 lei, în timp ce în Timișoara costă 12 lei.

Prețul unui abonament lunar nominal nelimitat, valabil pe toate liniile de transport, este în continuare cel mai ieftin în București, dar și în Oradea, respectiv 80 lei. Între timp, în Cluj-Napoca este cel mai scump, respectiv 138 lei. Surprinzător este faptul că prețul unui abonament lunar în Constanța costă 125 lei, fiind mai scump decât un abonament din Timișoara și Iași, unde costă 93, respectiv 110 lei.

 

  O călătorie Două călătorii 24 h Abonament lunar nominal nelimitat / toate liniile
București 3 6 8 80
Cluj-Napoca 2,5 5 14 138
Iași 2,5 5   110
Timișoara 2,5   12 93
Oradea 4 6   80
Constanța 1,5 3 5 125
Cookies