Bucureştiul are cele mai scumpe proiecte imobiliare din ţară

de:
28 apr. 2011
0 Afișari
Bucureştiul are cele mai scumpe proiecte imobiliare din ţară

Dezvoltatorii au alocat 1,8 miliarde de euro în aceste investiţii, potrivit unui top întocmit de revista Business Construct, citată de Ziarul Financiar. Topul a fost realizat cu ajutorul datelor furnizate de firmele de consultanţă imobiliară DTZ Echinox şi Colliers International, care au precizat care sunt proiectele pentru care s-au alocat cele mai mari investiţii din principalele domenii ale pieţei imobiliare – malluri, birouri, locuinţe şi spaţii logistice.

Pe podium, în topul celor mai scumpe proiecte finalizate, se află Cotroceni Park, dezvoltat de israelienii de la AFI Europe cu o investiţie de 300 de milioane de euro. Printre chiriaşii centrului comercial, situat la intersecţia bulevardelor Timişoara şi Vasile Milea, se numără o subsidiară a lanţului de hipermarketuri Real, Cinema City, Inditex, H&M, C&A şi New Yorker.

Locul secund în clasament revine, cu o investiţie de 250 de milioane de euro, potrivit estimărilor făcute de reprezentanţii companiilor de consultanţă imobiliară, complexului comercial Băneasa, al cărui proprietar este omul de afaceri Gabriel Popoviciu. Carrefour, Metro, IKEA, Mobexpert, Bricostore, Inditex, H&M şi GAP sunt cei mai mari chiriaşi ai mall-ului.

Cel de-al treilea mall în topul celor mai scumpe proiecte este Sun Plaza de la Piaţa Sudului, dezvoltat de  austriecii de la Sparkassen Immobilien în parteneriat cu EMCT cu o investiţie de 200 de milioane de euro. Chiriaşii mari ai mall-ului sunt Cora, BauMax, Mobexpert, Flanco, Inditex, C&A şi New Yorker.

Petrom City, City Gate şi UpGround sunt primele trei proiecte din topul celor mai scumpe clădiri de birouri. Pe segmentul locuinţelor cele mai mari investiţii s-au alocat proiectelor Asmita Gardens, ansamblul Stejarii, deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac  şi Cosmopolis, situat în Ştefăneştii de Jos.

Cele mai mari investiţii alocate pentru spaţiile logistice s-au alocat pentru Europolis Park, Bucharest West şi ProLogis Park Bucharest.

Cookies