Bucureștiul ar urma să aibă 22 de troleibuze noi. Nicușor Dan a depus cererea

16 mai 2022
994 Afișari
Bucureștiul ar urma să aibă 22 de troleibuze noi. Nicușor Dan a depus cererea
Bucureștiul ar urma să aibă 22 de troleibuze noi. Nicușor Dan a depus cererea. Sursa foto: Agerpres/ Arhiva

Nicușor Dan a anunțat că Bucureștiul ar urma să aibă 22 de troleibuze noi. Primarul general a depus în numele Municipalității o cerere de finanțare prin PNRR.

Bucureștiul ar urma să aibă 22 de troleibuze noi

Primăria Municipiului București a depus luni, 16 mai 2022, o cerere pentru aprobarea finanțării proiectului „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public prin achiziția a unui număr 22 de troleibuze cu emisii zero sau cu baterii” prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) – COMPONENTA 10 – Fondul Local.

Nicușor Dan a transmis că Primăria Capitalei solicită suma de 11.2 milioane de euro, fără TVA, iar cu acești bani se vor cumpăra troleibuze moderne, ce au o autonomie extinsă (care pot funcționa și cu baterii pentru un număr de kilometri).

Nicușor Dan: „Pentru o mobilitate mai bună și confort sporit”

Primarul general al Capitalei a declarat că acest proiect este unul extrem de important pentru înnoirea parcului de troleibuze, care are o vechime de aproximativ 18 ani și jumătate. De asemenea, tot din cauza vechimii, parcul de troleibuze a fost redus cu aproape un sfert în ultimii 5 ani.

„Investim în transportul modern, nepoluant, pentru o mobilitate mai bună și confort sporit în București”, a declarat, luni, Nicușor Dan.

Aceste 22 de troleibuze noi se vor cumpăra în plus față de cele 100 de troleibuze care urmează să fie cumpărate prin Fondul de Mediu, pentru modernizarea flotei Societății de Transport București (STB) și a transportului public în comun.

Troleibuzele au emisii zero și vor contribui la creșterea calității aerului, acestea fiind bazate pe tracțiune electrică.

„Proiectul vine în completarea măsurilor prevăzute în Planul Integrat de Calitate a Aerului în Municipiul București 2018 – 2022 privind îmbunătățirea calității aerului și pune în aplicare măsurile prezentate în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) 2016 – 2023, elaborat pentru regiunea București Ilfov”, transmite (PMB) Primăria Municipiului București prin intermediul unui comunicat de presă.

Cookies