Bucureştiul ar putea rămâne fără căldură. Oprescu cere spijinul CSAT

de:
30 dec. 2011
0 Afișari
Bucureştiul ar putea rămâne fără căldură. Oprescu cere spijinul CSAT

Pentru rezolvarea acestei situaţii, edilul Capitalei propune preluarea de către municipalitate a unităţilor de producţie a energiei electrice şi termice.O altă variantă luată în calcul de Primăria Capitalei presupune anularea penalităţilor pe care consumatorii le au la RADET, iar RADET la ELCEN. Consilierii municipali au adoptat, pe 29 noiembrie, proiectul prin care municipalitatea poate cere Guvernului ştergerea acestor penalităţi. Sorin Oprescu a anunţat că se va adresa şi Preşedinţiei şi Guvernului pentru rezolvarea acestei probleme.

Propunerea primarului general Sorin Oprescu privind ştergerea penalităţilor pe care Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice le are de achitat către SC Electrocentrale Bucureşti a fost de două ori pe ordinea de zi a şedinţelor CGMB, în 17 şi în 24 octombrie. De fiecare dată însă şedinţa a fost suspendată, din lipsă de cvorum.

RADET cumpără agent termic primar de la producătorii de energie termică. Din totalul cantităţii achiziţionat de RADET, peste 90 la sută provine de la ELCEN Bucureşti SA, care deţine principalele centrale electrice în cogenerare ale Capitalei, arăta Primăria Capitalei. Pentru că nu încasează banii de la RADET, societatea ELCEN nu şi-a achitat datoriile către toţi furnizorii de materie primă, având creanţe numai către Romgaz de aproximativ 460 de milioane de lei.

Cookies