Bucureştiul anilor 60, într-un filmuleţ de promovare publicat de British Pathe VIDEO

de:
23 apr. 2014
12 Afișari
Bucureştiul anilor 60, într-un filmuleţ de promovare publicat de British Pathe VIDEO

„Bucureştiul este un oraş al parcurilor şi al florilor, iar imagini ca acestea, cu femei care lucrează în grădinile oraşului, pot părea ciudate pentru ochii oamenilor din Vest, dar sunt la ordinea zilei aici”, se precizeză într-un filmuleţ  din anii 60, publicat de British Pathe.

În materialul video se precizează că populaţia oraşului cuprindea, la momentul respectiv, sub 1,5 milioane de locuitori, iar, despre arhitectura oraşului, se menţionează că păstrează inspiraţia est europeană, dar că găsim aici şi clădiri specifice celor din Vestul continentului.

Filmuleţul pune accentul şi pe diverse obiective turistice: Biserica Kretzulescu, hotelul Lido, Casa Presei, dar şi vila Minovici, prezentată drept o „biserică ortodoxă” în filmuleţ.

„Bucureştiul obişnuia să fie la un continent distanţă. Astăzi, datorită căilor moderne de transport, atrage foarte mulţi turişti”, se precizează în încheiere.

Pathé News („British Pathe”) este o companie care a produs jurnale de actualităţi, buletine de tip magazin difuzate în cinematografe şi documentare din 1910 până în 1970 în Marea Britanie. Fondatorul său, Charles Pathé, a fost un pionier în era filmelor mute. Arhiva Pathé News este cunoscută în zilele noastre sub numele „British Pathé”. Ea include filme şi buletine de ştiri, este complet digitalizată şi disponibilă online.

Cookies