Bucureștiul, afectat de cel puțin 7 incendii, în ultimele 20 de zile: au ars magazinul Prosper, un centru Remat, vegetația din Delta Văcărești. Astăzi se adaugă acoperișul de la „Bagdasari-Arseni”

12 apr. 2022
16000 Afișari
Bucureștiul, afectat de cel puțin 7 incendii, în ultimele 20 de zile: au ars magazinul Prosper, un centru Remat, vegetația din Delta Văcărești. Astăzi se adaugă acoperișul de la „Bagdasari-Arseni”
Bucureștiul, afectat de cel puțin 7 incendii, în ultimele 20 de zile: a ars magazinul Prosper, un centru Remat, vegetația din Delta Văcărești. Astăzi se adaugă acoperișul de la „Bagdasari-Arseni”

Incendiul care a cuprins în această dimineață acoperișul de la UPU a spitalului Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni din București se adaugă unui șir lung de incidente care au avut loc în ultimele trei săptămâni în București.

Pompierii de la ISU ”Dealul Spirii” București-Ilfov au fost în alertă continuă și au intervenit la două-trei zile în Capitală pentru a stinge flăcările izbucnite în locuri diferite: de la magazine, la locuințe, la depozite sau la vegetație.

Vă propunem o LISTĂ cu incendiile care au avut loc în București în perioada 12 aprilie-22 martie 2022:

 

1. Incendiu la Spitalul Clinic de Urgențe Bagdasar-Arseni (12 aprilie)

Un incendiu a izbucnit în jurul orei 7 la acoperișul clădirii noi a UPU din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe Bagdasar-Arseni. La momentul incendiului, în unitatea medicală se aflau opt pacienți, ce au fost evacuați în siguranță. În urma acestui eveniment neplăcut, nu au existat victime. La locul incendiului au intervenit opt autospeciale de stingere cu apă și spumă, șapte echipaje SMURD, trei autoscări și trei descarcerări.

 

2. Incendiu puternic în zona Doamna Ghica din București. Două apartamente au ars (8 aprilie)

Un incendiu violent a izbucnit vineri dimineață, pe 8 aprilie, în zona Doamna Ghica din București. Un apartament de la etajul 7 al unui bloc a luat foc. Au existat degajări mari de fum. La scurt timp, un alt apartament a luat foc, la etajul 2 al aceluiași bloc. Pompierii au transmis că a fost vorba despre un scurticircuit în tablourile electrice.

3. Incendiu pe Calea Moșilor din București (7 aprilie)

Un incendiu a izbucnit în centrul Bucureștiului, joi seară. A ars o casă aflată pe Calea Moșilor. 10 autospeciale ale pompierilor au fost trimise la fața locului. Tramvaiele liniilor 16 și 21 au fost blocate pe Calea Moșilor, la Hristo Botev.

 

4. Incendiul din Delta Văcărești. A ars o suprafață mare de vegetație, incendiu în care au murit multe animale (5 aprilie)

Un incendiu a izbucnit marți, la orele prânzului, în Delta Văcărești din Capitală. ISU a transmis inițial că aproximativ 5.000 mp sunt afectați de flăcări, dar apoi a declarat că sunt afectați 10.000 mp. În flăcări au murit multe animale care au fost găsite carbonizate, șerpi de apă, broaște țestoase cu vârste de 20-30 de ani, ouă de rațe sălbatice.

 

5. Incendiu pe Centura Capitalei. Flăcările au izbucnit în curtea unui centru Remat (30 martie)

Incendiu pe Centura Capitalei, între Popești și Glina, sensul spre Glina. Flăcările au izbucnit în curtea unui centru Remat, unde erau depozitate resturi de electrocasnice, anvelope, deșeuri care au ridicat un aer toxic.

 

6. Incendiu în centrul Capitalei, pe strada Popa Tatu (28 martie)

Un incendiu a izbucnit luni seară în București. Circulația a fost restricționată în zona intersecției Strada Mircea Vulcănescu cu Popa Tatu. Pompierii au intervenit cu 10 autospeciale pentru stingerea flăcărilor și Detașamentul Special de Salvatori.

 

7. Incendiu puternic izbucnit la centrul comercial Prosper din București (22 martie)

Cel mai mare incendiu din acest an s-a produs în București la centrul comercial Prosper din București, din sectorul 5 al Capitalei, iar fumul s-a văzut de orice punct al Capitalei. Populația de pe o arie largă din București a fost avertizată să nu iasă din case pentru a nu inhala fumul toxic. Construcția nu avea autorizație de securitate la incendiu. Cauza incendiului este tot necunoscută.

 

 

 

Cookies