ȘTIRI

Bucureștiul, adus în Lisabona prin 55 de fotografii: Expoziția „Inspired by Bucharest” GALERIE FOTO

Fotografiile din cadrul colecției „Inspired by Bucharest” au fost expuse joi, 10 martie, la Institutul Cultural Român de la Lisabona, unde vor rămâne până la sfârșitul lunii.

La vernisaj a participat și ambasadorul României în Portugalia, Vasile Popoviciu, dar și cel al Republicii Moldova, Dumitru Socolan. Invitați speciali au fost, de asemenea, Violeta Ciurel, CEO AXA Portugal, actorul Florin Zamfirescu și Laurenţiu Ivan Coca, violonist al orchestrei Teatrului de Operă São Carlos. Acesta, alături de pianistul Yan Mikirtumov, a susținut un recital cu piese din repertoriul românesc, evenimentul fiind completat de proiecția filmului „Colțuri de București”, regizat de Vlad Trandafir. Peste 60 de persoane au fost prezente la vernisaj, atât români stabiliți în Lisabona, cât și portughezi.

Expoziția  „Inspired by Bucharest” este organizată pe baza seriei de articole foto „TOP 15 Cele mai frumoase fotografii din București”, demarată de de B365.ro și expusă în parteneriat cu Creart- Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti. 

În cadrul proiectului „TOP 15 Cele mai frumoase fotografii din Bucureşti”, demarat de B365.ro în 2013, 15 fotografi au fost invitaţi să aleagă imagini realizate în București, pe care să le împărtăşească cu cititorii noștri.

55 dintre fotografiile prezentate în seria foto au fost incluse în expoziția „Inspired by Bucharest”, care reunește lucrările a 12 fotografi îndrăgostiţi de Capitală: Vlad Eftenie, Mihai Petre, Alex Mazilu, Aurel Vîrlan, Marius Iancu, Marius Georgescu, Dani Ioniță, Andrei Bîrsan, Alex Gâlmeanu, Mirela Momanu, Robert Trică şi Irina Groza.

Expoziția a fost prezentată prima dată în septembrie 2013, la sediul creart din Piata Lahovari nr.7. În luna decembrie 2013 a fost vernisată și la Veneția, iar, în octombrie, 2014, a fost prezentată la Viena, în cadrul proiectului București 555. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button