FIT CITY

Bucureștiul, fără serviciu de deratizare și dezinsecție. Primăria va demara procedura de atribuire

CGMB a aprobat, luni, demararea în regim de urgență a unei proceduri de atribuire a unui contract pentru prestarea serviciului public de dezinsecție, dezinfecție și deratizare.

Contractul pentru asigurarea serviciului public de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, încheiat de Primăria Capitalei cu SC 3D România, a expirat pe 11 decembrie 2015, după aproape 20 de ani și mai multe acte adiționale ulterioare.

Astfel, în acest moment, în București, acest serviciu nu este asigurat prin contract de niciun operator. Primăria Capitalei a demarat în urmă cu mai mult timp o procedură pentru delegarea gestiunii acestui serviciu public, numai că aceasta presupune parcurgerea a 8 etape, din care până acum primăria nu finalizat decât una. Astfel, prima etapă, care presupune adoptarea strategiei și a programului de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, prin hotârarea Consiliului General, a fost încheiată în februarie 2015.

Cea de-a doua etapă – elaborarea și aprobarea prin hotărâre CGMB a studiului de oportunitate pentru fundamentarea deciziei privind organizarea serviciului de dezinsecție, dezinfecție și deratizare – nu este încă terminată. În acest moment, studiul de oportunitate este în dezbatere publică și urmează a fi supus aprobării Consilierilor generali.

Reprezentanții Primăriei Capitalei susțin că mai au nevoie de cel puțin 6 luni pentru a obține toate documentele necesare pentru declanșarea procedurii de delegare a serviciului public de dezinsecție, dezifecție și deratizare. De asemenea, se estimează că de la declanșarea procedurii și până la încheierea contractului va mai trece cel puțin un an și jumătate. Prin urmare, va mai dura cel puțin doi ani până când Bucureștiul va finaliza procedura de delegare a acestui serviciu.

Proiectul de hotărâre privind demararea unei proceduri de atribuire în regim de urgență a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului București luni. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button