BREAKING | Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Prefectura decide noi restricții

12 ian. 2022
647 afișări
BREAKING | Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Prefectura decide noi restricții
BREAKING | Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Prefectura decide noi restricții

Capitala a intrat AZI în scenariul roșu, după ce rata de incidența a crescut și a ajuns miercuri la 3.32 la mia de locuitori, potrivit DSP București. Prefectura urmează să anunțe noi restricții.

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Prefectura decide noi restricții în ședința de astăzi, de la ora 15:00, după ce incidența a depășit pragul de 3 la mie.

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu

Capitala se află, oficial, în scenariul roșu. Rata de incidență a crescut miercuri, 12 ianuarie 2022, la 3.32 la mia de locuitori, față de ziua anterioară, când a fost de 2.97 la mie, potrivit informațiilor oficiale transmise de DSP – Direcția de Sănătate Publică București.

Te-ar mai putea interesa și: Bilanț COVID-19 pentru miercuri, 12 ianuarie. Incidența din București a depășit pragul de 3 la mie

CMBSU – Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se reunește miercuri în ședință pentru a stabili măsurile care se vor impune în contextul creșterii incidenței covid-19. Prefectura Capitalei anunță că ședința CMBSU are loc în sistem de videoconferință, în jurul orei 15:00.

Rata de incidență din Capitală a depășit pragul de 2 la mie duminică, la data de 9 ianuarie 2022. Mai exact, a avut valoarea de 2.17 la mia de locuitori. Astfel, în mai puțin de o săptămână, incidența din București a depășit pragul de 3 la mie.

Prefectura decide noi restricții

Astăzi urmează să fie anunțate noi restricții, după ce vor fi aprobate de către CMBSU.

Pragul de 3 la mie a fost depășit și urmează:

  • să intre în vigoare criteriul ratei de vaccinare atât pentru profesori, cât și pentru angajații școlilor, pentru ca acestea să funcționeze cu prezență fizică. Dacă rata de vaccinare (pentru cadrele didactice și angajați) este sub 60%, cursurile elevilor se desfășoară în mediul online, iar copiii de grădiniță trebuie să stea acasă.
  • în momentul în care incidența este de 3 la mie, restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de fitness și alte activități pot funcționa până la maxim 30% din capacitatea spațiului.

Te-ar mai putea interesa și: Un polițist refuză să dea amenzi pentru masca textilă: ”NU am studii de specialitate”. Iar ministrul Dîncu, prins în poză cu dublă mască

Amintim că, începând cu data de 8 ianuarie 2022, autoritățile au interzis folosirea măștilor textile. Sunt obligatorii măștile de tip chirurgical și măștile de tip FFP2. Acestea trebuie purtate în mod corect, atât în spațiile publice închise, cât și cele deschise.

Cookies