Bucureşti, varianta ieftină. Cum poţi supravieţui cu bani puţini în Capitală

de:
29 iul. 2012
36 Afișari
Bucureşti, varianta ieftină. Cum poţi supravieţui cu bani puţini în Capitală

B365.ro a făcut o analiză a preţurile din Bucureşti pentru o gamă largă de servicii şi-ţi prezintă modul în care poţi trăi în Capitală fără să-ţi faci datorii pe care nu le poţi plăti nici într-o viaţă de om sau fără a sta doar în casă, privat de orice fel de distracţie.

Chirii care-ţi permit să faci economii

Când vine vorba de chirii ieftine, trebuie să te gândeşti bine ce alegi. Cele mai mici preţuri se găsesc, de obicei, în cartierele considerate rău-famate ori foarte departe de centru. Găsim, însă, şi chiriile ieftine în cartiere căutate.

Unul dintre cartierele unde dai puţini bani la chirie este Giuleşti. Aici preţul cel mai mic pentru o garsonieră este de 140 de euro(gresie, faianţă, termopan, uşă metalică, aer condiţionat, 25 metri pătraţi,  mobilat), pentru un apartament cu două camere 200 de euro şi 250 euro pentru apartament cu trei camere (mobilat clasic, gresie, parchet, faianta).  Şi în Rahova, preţurile sunt la fel de mici. Dai de la 100 de euro pentru garsonieră ( 20 metri pătraţi, renovată, termopane,  mobilată, nou utiliată cu aragaz pe butelie, frigider), 170 euro costă cea mai mică chirie la un apartament cu două camere ( confort II, semidecomandat, 40 metri pătraţi, gresie, faianţă, parchet, mobilat) şi 285 euro la cel cu trei camere (decomandat, 70 metri pătraţi, apartamentul este utilat, parţial mobilat, este izolat termic pe interior, are îmbunătăţiri – gresie, faianţă, parchet, termopan, boiler electric în baie). În Pantelimon o garsonieră porneşte de la 140 de euro (semidecomandată, 25 metri pătraţi, termopan, gresie, faianţă, uşă metalică), un apartament cu două camere de la 200 de euro (decomandat, 50 de metri pătraţi, renovat recent, gresie, faianţă, parchet, termopon, uşă metalică, semimobilat şi semiutilat),  iar cel cu trei camere de la 260 de euro (semidecomandat, suprafaţa este de 60 metri pătraţi, are gresie, faianţă, parchet, termopan, aer condiţionat). Dezavantajul este că aceste cartiere au o rată a infracţionalităţii ridicată şi nu au tocmai o reputaţie bună.

Cu toate acestea, chirii la fel de ieftine putem găsi şi în cartiere mult mai bine văzute. Drumul Taberei este cel mai căutat dintre cartierele Capitalei, iar în această zonă chiriile la garsoniere pornesc de la 150 de euro pe lună ( mobilată, utilată, renovată, cu o suprafaţă de 20 de metri pătraţi), la două camere, chiriile încep de la 230 de euro pe lună (apartament decomandat, mobilat, suprafaţa de 50 de metri pătraţi, faianţă, termopan, aer condiţionat), iar la trei camere, chiriile cerute de proprietari pornesc de la 250 de euro (apartament confort I, decomandat, suprafaţă 75 metri pătraţi, mobilat şi utilat). În cartierul Militari, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 150 de euro pe lună (locuinţă nouă, mobilată, suprafaţă de 30 de metri pătraţi, situată în ansamblul rezidenţial Westgate, din zona Preciziei, în apropierea staţiei de metrou cu acelaşi nume), iar pe segmentul locuinţelor cu două camere, cel mai mic preţ cerut este 200 de euro (43 metri pătraţi, camere confort 2, mobilate). La trei camere, cea mai mică chirie din Militari este 270 de euro pe lună (decomandat, 75 metri pătraţi, semimobilat, complet utilat, aragaz, frigider, maşină de spălat, televizor, două grupuri sanitare, două balcoane).  În Dristor, o garsonieră porneşte de la 170 de euro (mobilată, utilată, suprafaţă utilă de 35 metri pătraţi).  La două camere, cel mai mic preţ cerut este 250 de euro pe lună (suprafaţa utilă este de 52 metri pătraţi, mobilat, complet utilat, TV în fiecare cameră, gresie, faianţă, termopan, uşă metalică), iar un apartament cu trei camere poate fi închiriat cu minimum 300 de euro pe lună ( suprafaţa utilă : 77 metri pătraţi, două bai, două balcoane decomandat, complet mobilat şi utilat, gresie, faianţă, termopan, uşă metalică). În Berceni, o garsonieră poate porni de la 110 EURO pe lună (17 metri pătraţi, semidecomandată). Un apartament 2 camere, cu suprafaţa utilă de 49 metri pătraţi, utilat, mobilat clasic, decomandat poate fi închiriat cu 220 euro, iar unul cu trei camere -250 de euro (mobilat, semidecomandat, aer condiţionat, utilat, baie jacuzzi, tv, internet, gresie, faianţă, parchet, termopan, uşă metalică, 70 metri pătraţi).

Unde bei o bere ieftină în Centrul Vechi

Stai în Bucureşti şi vrei să ieşi într-o seară în oraş. Cheful nu-ţi lipseşte, dar pui mâna pe portofel şi vezi că nu mai este aşa plin. Soluţia este să găseşti un loc ieftin şi de bună calitate unde să-ţi petreci timpul.

Chiar şi în Centrul Vechi, zona cea mai căutată a Capitalei când este vorba despre terase, cafenele sau baruri, ai posibilitatea de a găsi câte un loc pentru fiecare tip de buget.

Club A şi-a deschis de curând şi terasă în Centrul Vechi. Preţurile sunt dintre cele mai mici de pe Lipscani, muzica bună şi atmosfera plăcută. Aici cea mai ieftină bere este 3.5 lei, sucul 4 lei, iar un expresso este 5 lei. Club A este situat pe str. Blănari, nr. 14.

Vizavi este teresa Argentin, faimoasă pentru atmosfera boemă, preţurile mici şi combinaţia eterogenă de oameni care o populează: studenti, profesori tineri, rockeri, artisti. Aici dai 3 lei pe o bere şi 4 lei pe un suc.

Vin la vaza, bere la galeată, la litru, metru, sticlă si butoi, 10 metri de plasme, mese şi scaune de lemn, atmosferă numai bună de băut bere şi mereu deschis, totul la Oktoberfest. Aici preţurile sunt un pic mai ridicate faţă de terasele de mai sus, dar la fel de ieftine, dacă le comparăm cu restul teraselor din Centrul Vechi: 4.9 lei berea, 6 lei sucul şi 7 lei expresso. Îl găseşti pe Selari 9-11 (Curtea Sticlarilor), cu accesul direct din stradă.

Fire Club, de pe Strada Gabroveni 12, se laudă cu preţuri mici pentru Lipscani. 6 lei dai şi pentru bere, şi pentru suc, şi pentru cafea. 

Pe strada Lipscani 27, la Gregory’s, comanda nu ţi se ia direct de la masă. Trebuie să intri, să spui ce vrei şi să-ţi duci tu paharul la terasă. Preţurile foarte mici compensează, însă, aceste lipsuri. Sucul este 3.5 lei, cafea este 4 lei şi berea 5 lei.

Clubăreală pentru buget mic

Ca să petreci o noapte de distracţie într-un club din Bucureşti, poţi plăti chiar mai puţin decât în oraşele mici din ţară.

Kulturhaus a devenit faimos printre studenţi, dar nu numai. Toate categoriile de oameni, de diferite vârste umplu până la refuz clubul weekend de weekend. Coada de la intrare te-ar putea speria, dar dacă vrei să dansezi, să te simţi bine şi, mai presus de toate, să bei o bere la 3 lei, o vodka cu suc la 5 şi un shot de tequila la 3 lei ar trebui să încerci. Adresa este strada Sfânta Vineri, nr. 4. Alt club cu preţuri mici este Expirat, de pe Lipscani 5. Aici berea este 6 lei, sucul este 5 lei, vodka 8 lei, shot 7 lei. În SilverChurch dai 8 lei pe vodka, 5 lei pe shotul de tequila şi 5 lei pe suc.

O masă copioasă fără prea multe zero-uri la nota de plată

Situat în centrul vechi, pe Strada Stavropoleos numărul 5, Caru’ cu Bere este o adevarată legendă vie, una dintre cele mai vechi berării ale Bucureştiului. Dacă vrei să mănânci aici, poţi alege între mai multe tipuri de meniuri şi vei cheltui puţini bani pe un prânz copios. Meniul de prânz, ce poate fi servit între 10.00 şi 18.00, conţine ciorbă, felul doi (şniţel de pui,cartofi prăjiţi, ceafă de porc, piure, pulpe de pui la cuptor etc.), salată şi desert (tort de ciocolată, tarte cu brânză) şi costă 22,4 lei. Alte tipuri de meniuri sunt cele pentru studenţi. Acestea au denumiri originale( Meniul Bursierului, Meniul Restanţierului, Meniul Eminent, Meniul de Sesiune). Pentru 11.9 lei, studenţii pot consuma felul doi(cartofi prăjiţi, tohaie de pui cu legume, şniţel, salată bulgărească etc.) şi o bere sau o limonadă, la alegere. Există şi Meniul Pensionarului, servit între 10.00 şi 13.00, la preţul de 9.9 lei. Aceştia pot alege între piept de pui la grătar, caşcaval pane, mămăliguţă cu unt, brânză cu smântână şi ou prăjit etc. şi între o bere sau limonadă, la alegere.

La restaurantul Vatra, meniul cuprinde multe feluri tradiţionale: ciorbe, gustări calde şi reci, preparate la ceaun şi la grătar, dar şi salate şi prăjituri.
Preţurile pentru mâncărurile de la Vatra sunt de 9 lei pentru salata de vinete, 7 lei pentru o porţie de sorici, 3 lei mititeii, în jur de 15 lei pentru preparatele la grătar. La desert puteţi alege clătite cu dulceaţă, papanaşi sau plăcintă cu mere pentru 8 lei. Restaurantul se află pe strada Brezoianu, la numerele 23-25, în zona parcului Cişmigiu.

Restaurantul Harbin are aspect de cantină, cu preţuri foarte mici. Meniul are specific chinezesc. Pentru un bol de orez vei scoate din buzunar 3 lei, sosurile sunt 2,5 lei, creveţii 10 lei, preparatele din vita 12 lei, supele 5 lei, iar salatele 10 lei. În general, un fel de mâncare principal nu depăşeşte 14-15 lei. Localul se află pe strada Păunescu Paltin Ion, la numărul 12, în zona Piaţa Alba Iulia.

De unde-ţi faci cumpărăturile ca să-ţi mai rămână bani în portofel

Pentru a-ţi face cumpărăturile, nu alege magazinele de cartier. E posibil ca diferenţa de bani pe care o laşi aici să-ţi permită să ieşi într-o seară sau chiar mai multe în oraş. Fă un drum până la marile supermarketuri şi cumpărăturile din coş nu-ţi vor mai goli atât de drastic buzunarele. Şi aici există diferenţe de preţ, de la supermarket la supermarket.


Pentru un coş de cumpărături care conţine de la carne, legume, fructe, brânzeturi, băuturi, cei mai puţini bani îi dai la Auchan Militari, la Carrefour Orhidea, Penny Market, Profi Ritmului, Real Vitan: între 103 şi 105 RON. La Billa dai 110 lei, la Kaufland Obor 110, la Carrefour Market Gorjului 120 lei, Cora 107 lei.

Citeşte mai multe despre preţurile din supermarketuri aici: Unde poţi plăti mai ieftin pentru un coş de zilnic de cumpărături 

De unde te îmbraci cu haine de calitate la preţ redus

Dacă vreţi să vă cumpăraţi haine la preţuri convenabile, alegeţi perioada reducerilor. Acestea sunt stabilite prin lege,  între 1 august – 31 octombrie, pentru produsele de primăvară – vară şi între 15 ianuarie – 15 aprilie pentru produsele de toamna – iarna. În acest interval, comercianţii îşi pot stabili o durata maximă de 45 de zile în care pot comercializa produse la preţuri reduse.

Haine, încălţăminte şi accesorii de calitate, dar mai ieftine, pot fi găsite în outleturi. Outletul din Militari, Fashion House, oferă produse Mango, MaDame, GuyLaroche, Stefanel, Cavaliere, Franco Freuzzi şi altele. La Elmec Outlet, situat pe Calea Bucureştilor, la numărul 37 pe DN1, în zona Podului Otopeni, vei gasi produse Nike, Converse, Miss Sixty, Killah, Energie, Camper, Replay, Replay & Sons, Calvin Klein Jeans, Marlboro Classics, Dockers, Polo Jeans by Ralph Lauren sau Ocean Pacific. Un alt outlet, Adidas, este foarte aproape, în aceeaşi zonă, situat pe DN1 în apropiere de Podul Otopeni. Un alt outlet Nike găseşti şi la intersecţia bd. Ştirbei Vodă cu Berzei, iar unul Puma este vizavi de parcul Tei, aproape de D-na Ghica. În apropiere de gura de metrou Tineretului, pe bd. Dimitrie Cantemir 24, găseşti Infynity Town, un magazin multibrand de tip outlet pentru Levi’s, Lee Cooper, Wrangler, Diesel, Gas ş.a.m.d. Am mai putea pune pe harta outleturilor şi magazinele Mini Prix, unde gasesti „la ofertă” colecţii mai vechi ale unor branduri precum Mango, Zara, Stradivarius, H&M, Jack&Jones. Pentru încălţăminte, ai outletul celor de la Nexus, pe b-dul Regina Elisabeta, în apropiere de Parcul Cişmigiu.

În afară de outleturi, haine foarte ieftine îţi poţi cumpăra de la magazine unde orice produs este 10, 13 ori 20 de lei. Spre surpinderea majorităţii, aici poţi găsi, dacă ştii cum să cauţi,  haine de calitate. 

Produse ieftine mai poţi găsi şi în IDM Basarab. Aici găsiţi 360 de magazine de îmbrăcăminte, încălţăminte, cosmetice, accesorii, coafor, parfumerie, toate la preţuri convenabile. Complexul este situat pe şoseaua Orhideelor 31-33, Calea Giuleşti.

 

Cookies