DE VĂZUTTIMP LIBER

București. Teatrul de Comedie împlineşte 60 de ani

La fiecare început de an este ziua Teatrului de Comedie. Acest ianuarie este cu atât mai special cu cât Comedia face 60 de ani.

Pentru Teatrul de Comedie anul 2021 marchează 60 de ani de activitate, pe care îi va sărbători într-un mod cu totul inedit, adaptat condiţiilor actuale.

O privire retrospectivă asupra istoriei Teatrului va demonstra însă, că acesta a avut curajul să îşi înceapă activitatea şi nu de puţine ori să o continue, în situaţii deloc uşoare.

În seara de 5 ianuarie 1961 a avut loc primul spectacol al Teatrului nou înfiinţat în Centrul Vechi din București şi de atunci, producţiile memorabile şi evenimentele inedite au bucurat spectatori din întreaga ţară şi din străinătate.

Aniversare online în 2021

Anul acesta spectatorii sunt invitați la o aniversare online, pe pagina de Facebook a Teatrului de Comedie şi Instagram (teatrul.de.comedie), marţi 5 ianuarie 2021, începând cu ora 12.00.

Pentru Teatrul de Comedie, ocazia de a sărbători virtual înseamnă şi bucuria de a fi împreună într-un număr mult mai mare şi pentru mai mult timp, alături de prieteni, spectatori fideli, viitori spectatori, cronicari, jurnalişti, echipa artistică şi administrativă.

Programul se va desfăşura pe durata întregii zile de 5 ianuarie şi va include o serie de proiecte difuzate în premieră, precum: Revizitări ale marilor dramaturgi, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române, un proiect care aduce în primplan texte inedite ale dramaturgiei româneşti prin lecturi susţinute de actorii Teatrului de Comedie (primul episod va fi dedicat lui George Ciprian şi va cuprinde o povestire din volumul Măscărici şi mâzgălici, în lectura actorului Marius Florea Vizante), spectacol lectură după textul Ultima iubire a lui Cezar de Horia Gârbea, regia Dragoş Huluba, debutul sketch show-ului Meniul zilei de Bogdan Cotleţ şi Dan Rădulescu, dar şi difuzarea unor videoclipuri speciale care reamintesc momente memorabile din istoria Teatrului.

Program 5 ianuarie 2021

12.00 Cuvânt deschidere George Mihăiţă

13.00 Comedie stories

#BestOF Teatrul de Comedie

13.30 Amintiri din Teatru – episodul 1

14.30 Amintiri din Teatru – episodul 2

15.00 Then&Now remember „Celebrul 702” (1961) cu Lamia Beligan

„Afară, departe, pe câmp” (2020) cu Cătălin Ştefănescu

15.30 Amintiri din Teatru – episodul 3

16.00 Spectacol lectură „Ultima iubire a lui Cezar” de Horia Gârbea, regia Dragoş Huluba

spectacol lectură cu: Delia Nartea, Simona Stoicescu, Liviu Pintileasa, Silviu Debu, Dan Rădulescu, Răzvan Krem Alexe

16.30 Amintiri din Teatru – episodul 4

17.30 Remember Ziua Teatrului

#BestOF Gala Teatrului de Comedie

18.15 Amintiri din Teatru – episodul 5

19.00 Revizitări ale marilor dramaturgi

Episodul 1 „Protecţie” de George Ciprian, în lectura lui Marius Florea Vizante

Concept: Vlad Massaci şi Iuliana Vîlsan

Editare video: Daniel Paul Ciobanu

În parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române

19.30 Amintiri din Teatru – episodul 6

20.00 Meniul zilei – Sketch show

Episodul 1 cu: Bogdan Cotleţ, Dan Rădulescu, Anghel Damian, Liviu Pintileasa, Alex Conovaru, Mirela Zeţa, Serban Georgevici, Ilona Brezoianu, Ana Maria Turcu, Silviu Debu, Ruxandra Grecu

20.30 Amintiri din Teatru – episodul 7

21.00 Comedia Remix

Difuzarea documentarului despre înfiinţarea Teatrului de Comedie, realizat în anul 2014 de Cristina Modreanu şi Maria Drăghici în parteneriat cu Teatrul de Comedie.

Sursă foto: Facebook/ Teatrul de Comedie


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button