București și Kiev devin orașe înfrățite. Capitala României va oferi materiale sanitare și medicamente și va organiza un concert caritabil în zilele următoare

07 mart. 2022
661 afișări
București și Kiev devin orașe înfrățite. Capitala României va oferi materiale sanitare și medicamente și va organiza un concert caritabil în zilele următoare
București și Kiev devin orașe înfrățite. Capitala României va oferi materiale sanitare și medicamente și va organiza un concert caritabil în zilele următoare.

București și Kiev se înfrățesc, anunță Primăria Capitalei, care va oferi cu această ocazie către Crucea Roșie Ucraina medicamente și materiale sanitare în valoare totală de 5 milioane de lei. Mai mult, în data de 12 martie va avea loc pe Arena Națională un eveniment caritabil, intitulat „We Are One”, care va aduce în București zeci de artiști locali și internaționali.

Consiliul General al Municipiului București de luni, 7 martie, a decis înfrățirea dintre București și Kiev, la inițiativa consilierilor generali PNL, care totodată au condamnat hotărârea precedentă a CGMB de înfrățire cu Moscova, fiindu-i propus primarului Nicușor Dan un proiect de abrogare în acest sens.

„PNL, prin consilierii generali, propune un proiect de înfrăţire a Bucureştiului cu un oraş erou, Kiev. Noi, bucureştenii, ştim ce înseamnă să lupţi pentru libertate. Ştim că şi Ucraina şi Kievul vor rezista, iar noi vom construi împreună viitorul nostru european. Grupul PNL solicită primarului general să demareze acţiunile necesare pentru abrogarea hotărârii prin care a fost aprobată înfrăţirea dintre Bucureşti şi Moscova. Nu putem fi asociaţi cu o capitală a unui stat terorist, un stat agresor, un stat care nu respectă dreptul internaţional”, a declarat consilierul PNL, Răzvan Socolovici, conform Hotnews.

București și Kiev se înfrățesc. Cum vor fi trimise materialele sanitare în Ucraina

Parte din acordul de înfrățire dintre București și Kiev este și un ajutor ce constă în materiale sanitare și medicamente în valoare totală de 5 milioane de lei. Acestea vor fi cumpărate de Administrația Spitalelor, pentru a fi apoi predate către Crucea Roșie Română, care le va trimite în cele din urmă către Crucea Roșie Ucraina.

Acest ajutor va fi trimis deoarece una dintre cele mai acute probleme de pe front este „lipsa materialelor sanitare și a medicamentelor”, achiziționarea acestora fiind aproape imposibilă din cauza situației instabile și de amenințarea continuă, au scris consilierii în expunerea de motive a proiectului.

Va fi organizat și un concert caritabil, intitulat „We Are One”

CGMB a aprobat luni și proiectul conform căruia Primăria Capitalei va pune la dispoziție gratuit Arena Națională pentru organizarea unui concert caritabil, intitulat „We Are One”, ce va avea loc pe 12 martie.

Pentru acest eveniment de strângere de fonduri, municipalitatea va urma să ofere Arena Națională și să asigure costurile de întreținere și pentru utilitățile necesare. Postul de televiziune Pro TV se va ocupa de campania media, în timp ce Saga Festival SRL va gestiona programul artistic, care ar urma să fie asigurat de zeci de artiști locali și internaționali consacrați, dar și covorul special de plastic care va proteja gazonul.

Mai mult, potrivit referatului de aprobare, Saga Festival SRL este obligată contractual să doneze în scop caritabil, după plata taxelor și impozitelor, a veniturilor realizate din vânzarea de bilete, donațiile făcute de partenerii comerciali dar și donațiile făcute de cei care au participat la eveniment.

Cookies