Bucureşti: Prezenţă de 85,2% la simulare BAC şi 95,3% la evaluarea naţională

de:
30 ian. 2013
2 Afișari
Bucureşti: Prezenţă de 85,2% la simulare BAC şi 95,3% la evaluarea naţională

„A fost o prezenţă foarte bună la prima simulare a examenelor naţionale. Pot spune că ne-am atins obiectivul. La acest moment, am fost interesaţi nu atât de rezultate, cât să avem o prezenţă cât mai bună. Părinţii, elevii şi profesorii vor decide dacă nota la această sesiune va fi trecută în catalog”, a spus şeful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), citat de Mediafax

Inspectorul general Constantin Trăistaru a mulţumit profesorilor, părinţilor şi elevilor pentru seriozitatea cu care au tratat această simulare, foarte importantă, în opinia lui, pentru fiecare şcolar în parte.

Aproximativ 30.000 de elevi au fost înscrişi la simularea examenelor de evaluare naţională şi de bacalaureat organizată în Capitală.

La simularea bacalaureatului au fost înscrişi 16.500 de elevi, iar pentru evaluarea naţională, aproximativ 13.500 de elevi din clasa a VIII-a.

În data de 1 februarie va avea loc în Capitală simularea probei de matematică, iar în 22 aprilie se va aplica în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particulare din reţeaua şcolară a Capitalei simularea probei de informatică. Elevii vor mai mai susţine simulări la fizică, istorie, biologie şi chimie. 

Elevii care vor participa la simulările examenelor naţionale (Bacalaureat şi Evaluare naţională) şi care vor fi prinşi copiind sau vor perturba desfăşurarea în bune condiţii a acestor simulări vor avea nota scăzută la purtare, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului, Marian Banu.

Cookies