ESENTIAL

Bucureşti, capitala câinilor: 7.000 de haite umblă libere pe străzi

Sunt peste 40.000 de câini în Bucureşti, 50.000 aş zice, poate şi mai mulţi. Estimăm că sunt în jur de 7.000 de haite , de fapt. Sunt tot felul de iubitori de câini care aduc câini. Sunt oameni de la ţară foarte mulţi. O altă mare problemă este şi în zona industrială, de lângă centură, unde sunt foarte mulţi câini, iar noi nu avem jurisdicţie, nu ajungem acolo. Câinii, practic, pot să vină şi să plece. Bucureştiul nu este înconjurat de ziduri, nu avem şanţuri cu crocodili, câinii intră şi ies liber„, spune pentru Gandul.info, Roberto Lorentz, directorul Administraţiei pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

Şeful hingherilor din Capitală mai susţine că Un alt loc în care câinii sunt de neabordat de către cei patru prinzători sunt angrourile.

Veţi vedea că în toate angrourile sunt foarte mulţi câini. Foarte, foarte mulţi şi în special pui. Şi nu poţi să intri acolo pentru că e spaţiu privat. Ei ar fi fericiţi dacă noi le-am lua câinii, dar aici intervine partea a doua. Ei vor să-i luăm de tot. Noi nu avem unde să-i punem. Noi avem capacitate de cazare undeva în jur de 0,1% sau 0,2% faţă de numărul de câini din Bucureşti„, a adaugat acesta.

Potrivit Institutul „Matei Balş”, în primele patru luni ale lui 2011, s-au prezentat la Centru Antirabic 4.034 de persoane, dintre care 2.861 fuseseră muşcate de maidanezi.

SURSA: Gandul.info


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button