„București. O arhitectură modernistă europeană”. Expoziția găzduită de Primăria Sectorului 1, în Piața Amzei

21 dec. 2021
144 afișări
„București. O arhitectură modernistă europeană”. Expoziția găzduită de Primăria Sectorului 1, în Piața Amzei
„București. O arhitectură modernistă europeană”. Expoziția găzduită de Primăria Sectorului 1, în Piața Amzei | sursă foto: Primăria Sectorului 1

Centru de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual, alături de Primăria sectorului 1 și O.A.R. București au organizat pentru cetățenii din Capitală, o expoziție unde pot fi admirate bijuteriile arhitectonice ale Bucureștiului Interbelic.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Centenarului Nașterii Regelui Mihai I și a împlinirii a 20 de ani de la înființarea Ordinului Arhitecților din România. Expoziția „București. O arhitectură modernistă europeană” se desfășoară pe perioada 16 decembrie 2021-30 martie 2022 și este gazduită în spațiul expozițional al administrației locale, Sector 1. Adresa exactă fiind Piața Amzei, numarul 13, la Direcția Generală Impozite și Taxe.

„București. O arhitectură modernistă europeană”

Expoziția este semnată de prof. dr. arh. Luca Matei. Aceasta cuprinde panouri de fotografie ce imortalizează arhitectura modernă, edificii relevante pentru arhitectura modernistă a Capitalei și macheta Palatului Victoria.

„București. O arhitectură modernistă europeană”. Expoziția găzduită de Primăria Sectorului 1, în Piața Amzei
„București. O arhitectură modernistă europeană”. Expoziția găzduită de Primăria Sectorului 1, în Piața Amzei| sursă foto: Primăria Sectorului 1

Datorită patrimoniului arhitectural realizat în perioada interbelică, Bucureștiul este un oras est-european important. Acesta dispune de numeroare monumente de arhitectură modernă, arhitectură ce se regăsește și în alte capitale europene precum, Roma, Paris, Buxelles. Evenimentul este bazat pe o cercertare de actualitate ce a fost documentată fotografic. Prin expoziția „București. O arhitectură modernistă europeană”, se dorește familiarizarea critică cu operele celor mai repreventativi arhitecți români si italieni ai stilului morden.

Implicarea tinerilor în proiect

În acest proiect sunt implicate si liceele vocaționale ș creative. Elevii acetora țin workshop-uri, conferințe, expoziții, lansări de carte, dezbateri și evenimente dedicate Artelor, Arhitecturii si Audiovizualului. Acestea sunt găzduite de Primăria Sectorului 1, în spațiul expozițional din Piața Amzei. Manifestările culturale au scopul de a evidenția legătura dintre arhitectură, desen și fotografie.

Unul din obiectivele proiectului a fost încă de la început, dezvoltarea dialogului între generația tânără și profesioniștii din domeniul artistic, istoric, arhitectural sau audiovizual. Prin acestă legătură, tinerii beneficiază de îndrumare și de un prim contact cu mediul profesionist. Astfel că proiectul a devenit unul nu doar cultural ci și educațional.

Proiectul cultural și expozițional “București. O arhitectură modernistă europeană” se poate vizita în perioada 16 decembrie 2021 – 30 martie 2022. Programul este de luni până vineri, între orele 15:00-17:00 și se poate programa și un tur ghidat, prin trimiterea unui mail prealabil, la [email protected]. Cei ce doresc să vadă expiziția trebuie să știe că este necesară prezentarea certificatului verde.

Cookies