București, mereu surprinzător: anul ăsta, în Capitală sunt mai multe grădinițe private decât de stat

05 sept. 2022
305 Afișari
București, mereu surprinzător: anul ăsta, în Capitală sunt mai multe grădinițe private decât de stat
București, mereu surprinzător: anul ăsta, în Capitală sunt mai multe grădinițe private decât de stat | Sursă foto: Unsplash

În această dimineață, aproape 80.000 de copii din București au început grădinița sau creșa. Cu toate astea mare parte din copii nu au prins locuri în unitățile de învățământ de stat.

În București există mai multe grădinițe private decât de stat

Mai puțin de jumătate dintre copii de creșă sau de grădiniță din Capitală au fost înscriși în unități de învățământ de stat. Cei ce nu au mai apucat un loc merg în sistemul privat, conform Antena 3.

La acest moment, pe teritoriu României există mai puține grădinițe de stat, decât private. Potrivit datelor Raportului Inspectoratului Școlar al Municipiului București în Capitală există de 161 de grădinițe private și doar 125 de grădinițe de stat.

Numărul grădinițelor de stat este în scădere. În anul 1997 existau 220 de grădinițe de stat și doar 9 grădinițe private. În anul 2020 existau 105 grădinițe private și 125 de grădinițe publice.

Astfel că, mulți părinți au fost nevoiți să îi înscrie pe cei mici la grădinițe private. Într-un singur an, numărul grădinițelor particulare a crescut cu 21, după o perioadă de 5 ani în care numărul acestora nu a suferit modificări notabile.

Anul acesta, părinții au putut participa la deschiderea anului școlar

După doi ani în care din cauza pandemiei cei mici nu au mers fizic la școală, Ministerul Educației a anunțat că părinții și bunicii vor putea participa, de data aceasta, la festivitățile organizate la începutul anului școlar.

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății – România nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip sunt organizate în spatii deschise, a transmis Ministerul Educației într-o postare făcută pe pagina de Facebook.

Există o serie de reguli de igienă ce sunt recomandate de către Ministerul Sănătății. Iată care sunt acestea:

  • Igiena mâinilor: spălarea frecventă a mâinilor,
  • Igiena respiratorie: tuse, strănut în șervețel de unica folosința sau în plica cotului, aruncarea șervețelului la gunoi imediat după folosire, spălarea/dezinfecția mâinilor după tuse/strănut,
  • Igiena în clase: aerisirea frecventa a sălilor de clasă, curățenia și dezinfecția suprafețelor și obiectelor din unitățile de învățământ înaintea începerii cursurilor,
  • Evitarea schimburilor de obiecte personale.
Cookies