București, mă bucur că ești în topul celor 100 de orașe bune de locuit! În ultimul an a avut o creștere semnificativă | Raport Economist Intelligence Unit

23 iun. 2023
463 Afișari
București, mă bucur că ești în topul celor 100 de orașe bune de locuit! În ultimul an a avut o creștere semnificativă | Raport Economist Intelligence Unit
București, mă bucur că ești în topul celor 100 de orașe bune de locuit! În ultimul an a avut o creștere semnificativă | Raport Economist Intelligence Unit | Sursa foto: Unsplash

Nicușor Dan a anunțat că Bucureștiul a urcat în topul „celor mai bune orașe unde să locuiești”, conform unui raport al Economist Intelligence Unit.

Bucureștiul a urcat în topul „celor mai bune orașe unde să locuiești”

Un raport anual al Economist Intelligence Unit a evaluate 172 de metropole din toată lumea și menționează Capitala României ca fiind, alături de Stuttgart, unul dintre orașele care au urcat cel mai mult în ultimul an în topul „celor mai bune orașe unde să locuiești”.

Nicușor Dan a transmis că Bucureștiul a urcat 21 de poziții situându-se pe locul 99.

Iată ce a spus primarul general al Capitalei:

Sunt încântat să citesc astfel de articole care promovează Bucureștiul și care confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun în ceea ce privește dezvoltarea orașului.

Economist Intelligence Unit mai spune că București este unul dintre cele mai mari orașe non-asiatice care au înregistrat creșteri semnificative, citată de defapt.ro:

Cele mai mari două orașe non-asiatice care au înregistrat cele mai mari creșteri sunt capitala României, București, și Stuttgart din Germania, care au înregistrat îmbunătățiri la categoria asistență medicală în urma eliminării ultimelor restricții legate de Covid.

Recent, Capitala a fost plasată pe primul loc și în topul celor mai potrivite orașe europene pentru profesioniștii care nu depind de munca la birou. Accesul la internet rapid și chiriile la un preț scăzut a surclasat orașe precum Lisabona, Madrid și Atena, a transmis buletin.de.

Raport anual Economist Intelligence Unit. Sursa foto: Facebook - Nicușor Dan
Raport anual Economist Intelligence Unit. Sursa foto: Facebook – Nicușor Dan

Primul șantier pentru reabilitarea a 210 km de rețea de termoficare a fost deschis

Nicușor Dan a anunțat recent deschiderea primului șantier pentru reabilitarea a 210 km de rețea de termoficare pe Bd. 1 Decembrie 1918. Finanțarea europeană se face prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), a anunțat Nicușor Dan, într-o conferință de presă de la fața locului.

Primul tronson de pe Bd. 1 Decembrie 1918 are o lungime de 6 km. În 2023 vor începe lucrări la 90 km de rețea din cei 210 km, iar acestea ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului viitor.

Municipalitatea riscă să piardă finanțarea europeană de 260 de milioane de euro din cei 360 de milioane (valoarea totală a proiectului), dacă nu termină măcar un tronson până la finalul anului 2023. Primarul le promite bucureștenilor că nu se vor pierde banii europeni.

Acesta a declarat că nu se vor pierde fondurile europene:

Pentru că am început pe fonduri municipale alte 7 obiective, am avut două runde de consultări cu constructorii care nu aveau deloc încredere că Primăria va putea vreodată să plătească la timp lucrările, am deblocat mai întâi acele lucrări și după asta am scos la licitație aceste contracte și achiziția publică a durat cum durează, apoi proiectarea, e foarte bine că suntem azi aici, a explicat Nicușor Dan, conform sursei citate.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies