București livrator, MASCAradă cu decor!

09 aug. 2021
191 Afișari
București livrator, MASCAradă cu decor!

S-au integrat pe nesimțite în peisajul cotidian al marilor orașe. Îi recunoști după încrâncenarea cu care călăresc o bicicletă, o trotinetă, sau un scuter, în cazul celor mai șmecheri, dar mai ales după imensele genți paralelipipedice, galbene, rosii, verzi sau mov, pe care le cară în spate. Da, după blocuri, pe la stopuri, sunt ei, livratorii, care te servesc pe tine.

Pentru publicul larg, livratorii răspund unei comodități, transformată în nevoie obiectivă de când cu pandemia. Stai acasă, sau la birou, accesezi o aplicație, alegi ce vrei, plătești cu cardul și în câteva zeci de minute comanda îți este adusă la ușă de un livrator. Simplu, nu? Ei bine, pentru ca acest lucru simplu să se întâmple, există un adevărat univers paralel, în care trăiesc, ca într-o supă primordială de unde electromagnetice și noxe de trafic, ei, livratorii.

Universul fascinant al livratorilor, transpus într-o piesă de teatru

În acest univers fascinant, dar și un pic creepy, s-a avântat fără rețineri, fără inhibiții, fără prejudecăți, regizorul David Schwarz care, timp ce câteva luni a făcut zeci de interviuri cu oameni implicați în fenomen. Rezultatul a fost pus în scenă la Teatrul Masca, poate cel mai nimerit loc pentru așa ceva, pentru că deși spectacolul se bazează pe un text destul de consistent, interpretarea non-verbală, la care actorii teatrului excelează, dă un plus de viață și savoare personajelor.

Cei șase protagoniști sunt, așa cum stă bine în pandemie, actori, cântăreți, dansatori, mimi, dar și mașiniști, manevrarea decorului, camuflat ingenios în cele 38 de genți de livrator aflate pe scenă, fiind un adevărat tur de forță.

Un spectacol cu totul și cu totul original (text, muzică, versuri, mișcare scenică, decoruri) care timp de o oră te poartă în acel univers paralel cu care ne intersectăm zi de zi de nenumărate ori, dar pe care l-am ignorat aproape cu desăvârșire până acum, în interiorul căruia sunt oameni cu probleme, cu trăiri, cu disperări, oameni care au ales să fie proprii lor stăpâni și să muncească doar când și cât vor, fără șefi, dar și fără toate beneficiile unui angajat obișnuit. Merită riscul, sacrificiul? Aceasta este întrebarea pe care o ridică spectacolul lui David Schwartz. Iar răspunsul, prieteni, e vânare de… puncte de excelență.

Pentru detalii, program și bilete intrați aici!

#cronicardupăureche

Cookies