București. Înșelăciune cu ceasuri de lux „originale”

26 nov. 2020
36 Afișari
București. Înșelăciune cu ceasuri de lux „originale”

O femeie şi un bărbat au fost reținuți miercuri, 25 noiembrie, de poliţiști din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, fiind bănuiţi că ar fi încercat să vândă unei persoane o replică a unui ceas, pretinzând că este ceas de lux.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 au fost sesizaţi prin sistemul 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că a fost victima unei infracţiuni. Bărbatul a reclamat că, în urma  vizionării unui anunț pe  o platformă online, cu privire la vânzarea unui ceas de lux, a stabilit să se întâlnească cu vânzătorul la domiciliul acestuia, pentru a cumpăra ceasul respectiv. Astfel, în  jurul orei 13:30, s-au prezentat două persoane, respectiv un bărbat de naționalitate străină  și o femeie care i-au prezentat bunul spre vânzare, ocazie cu care partea vătămată a ajuns la o înțelegere cu aceștia de a-l cumpăra cu suma de 8.500 de euro, precum și unui alt ceas la schimb în valoare de 2.500 euro, se arată în comunicatul DGPMB.

În momentul în care partea vătămată a sesizat că ceasul este o replică, le-a solicitat celor doi să  se deplaseze la un expert să verifice dacă este original, moment în care aceştia au refuzat, părăsind locaţia. După investigațiile efectuate în cauză, poliţiştii au depistat şi identificat la scurt timp, un bărbat de 34 de ani şi o femeie de 28 de ani, bănuiţi de comiterea faptei. Cei doi au fost conduşi la audieri, iar, în urma probatoriului administrat, în sarcina acestora a fost reţinută comiterea faptei.

Totodată, în urma perchezițiilor au mai fost identificate şi ridicate  alte trei ceasuri identice, toate având aceeași serie. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înşelăciune, cu cei doi în stare de reţinere.

Cookies