Pe o stradă din Sectorul 3 al Capitalei a fost înființat un loc de parcare, aproape de intrarea într-un bloc. Persoanelor cu dizabilități și mămicilor le-ar fi imposibil să treacă pe acolo.
În ultimul timp, în Sectorul 3 au apărut mai multe probleme cu locurile de parcare. Fie marcajele nu erau trasate corespunzător, fie locurile nominale deveneau nenominale. Mai mulți cetățeni au fost deranjați de cele întâmplate și au povestit aceste probleme pe rețelele de socializare.
În urmă cu câteva zile, un bucureștean a observat că Primăria Sectorului 3 a creat un loc de parcare în dreptul aleii unui bloc, blocând accesul pentru persoanele cu nevoi speciale sau pentru mămicile cu cărucior. Evident, locul a fost rapid ocupat de o mașină.
Bărbatul, revoltat de cele văzute, a fotografiat locul de parcare și a publicat imaginea pe pagina de Facebook „Cetățean Sector 3”, acolo unde le-a vorbit internauților despre problemă:
Foamea de bani nemunciți îmbinată cu prostia. După noua marcare a aparut loc de parcare în dreptul aleii de acces a blocului. Cum se poate strecura o persoană cu dizabilități în cărucior?”
Un internaut i-a recomandat bărbatului să facă plângere la PS3 pentru a șterge locul respectiv:
Faceți reclamație la Primărie și locul de parcare respectiv va fi șters din GIS, așa s-a întâmplat și cu locul de parcare, din capătul aleii aferente blocului, în care locuiesc.” (G. D.)
Nici nu ar avea voie sincer. Dacă cumva vine ambulanța și trebuie cărat pacientul cu targa, pe unde se strecoară?” (R. M. L.)
În urma ultimei dezbateri publice în care au fost discutate mai multe idei pentru parcările de reședință, Primăria Sectorului 3 a adus câteva schimbări în regulament.
Una din cele mai importante modificări prevede eliminarea perioadelor de atribuire. Astfel, autorizațiile vor fi eliberate automat, pe principiul primul venit, primul servit, în funcție de disponibilitatea locurilor din zona solicitată, fără a mai fi nevoie de a aștepta o perioadă de atribuire.
În plus, autorizații pentru al doilea loc de parcare vor putea primi, odată cu noul regulament, și persoanele care nu dețin în proprietate un autovehicul, așa cum era prevăzut până acum. Condițiile sunt următoarele:
De asemenea, noul regulament prevede posibilitatea de a acorda autorizație oricărui vehicul de maxim 5 metri lungime, cu o capacitate mai mică de 3,5 tone, care se deplasează prin propulsie proprie și care servește la transportul de persoane, inclusiv autovehiculele cu două sau trei roți, cu exepția vehiculelor care circulă pe șine, rulotelor, autorulotelor, remorcilor sau semiremorcilor.