București, I love S3, unde găsești și loc de parcare cu acces direct în bloc. Cobori din mașină, faci doi pași și ești în lift

12 sept. 2023
5682 Afișari
București, I love S3, unde găsești și loc de parcare cu acces direct în bloc. Cobori din mașină, faci doi pași și ești în lift
București, I love S3, unde găsești și loc de parcare cu acces direct în bloc. Cobori din mașină, faci doi pași și ești în lift. Sursa foto: Facebook/ Cetățean Sector 3

Pe o stradă din Sectorul 3 al Capitalei a fost înființat un loc de parcare, aproape de intrarea într-un bloc. Persoanelor cu dizabilități și mămicilor le-ar fi imposibil să treacă pe acolo.

Cetățenii au fost deranjați

În ultimul timp, în Sectorul 3 au apărut mai multe probleme cu locurile de parcare. Fie marcajele nu erau trasate corespunzător, fie locurile nominale deveneau nenominale. Mai mulți cetățeni au fost deranjați de cele întâmplate și au povestit aceste probleme pe rețelele de socializare.

În urmă cu câteva zile, un bucureștean a observat că Primăria Sectorului 3 a creat un loc de parcare în dreptul aleii unui bloc, blocând accesul pentru persoanele cu nevoi speciale sau pentru mămicile cu cărucior. Evident, locul a fost rapid ocupat de o mașină.

Bărbatul, revoltat de cele văzute, a fotografiat locul de parcare și a publicat imaginea pe pagina de Facebook „Cetățean Sector 3”, acolo unde le-a vorbit internauților despre problemă:

Foamea de bani nemunciți îmbinată cu prostia. După noua marcare a aparut loc de parcare în dreptul aleii de acces a blocului. Cum se poate strecura o persoană cu dizabilități în cărucior?”

Loc de parcare trasat în fața intrării unui bloc
Loc de parcare trasat în fața intrării unui bloc. Sursa foto: Facebook/ Cetățean Sector 3

Un internaut i-a recomandat bărbatului să facă plângere la PS3 pentru a șterge locul respectiv:

Faceți reclamație la Primărie și locul de parcare respectiv va fi șters din GIS, așa s-a întâmplat și cu locul de parcare, din capătul aleii aferente blocului, în care locuiesc.” (G. D.)
Altcineva a pus altfel problema, dacă o persoană are nevoie de îngrijiri medicale și trebuie cărată cu targa, cum procedează echipajul de pe ambulanță în această situație? Sună șoferul să mute mașina, sau încearcă să se strecoare cu targa pe lângă?
Nici nu ar avea voie sincer. Dacă cumva vine ambulanța și trebuie cărat pacientul cu targa, pe unde se strecoară?” (R. M. L.)
Și acesta nu este singurul loc de parcare trasat astfel din Sectorul 3.

Au apărut modificări în regulamentul parcărilor de reședință din Sectorul 3

În urma ultimei dezbateri publice în care au fost discutate mai multe idei pentru parcările de reședință, Primăria Sectorului 3 a adus câteva schimbări în regulament.

Una din cele mai importante modificări prevede eliminarea perioadelor de atribuire. Astfel, autorizațiile vor fi eliberate automat, pe principiul primul venit, primul servit, în funcție de disponibilitatea locurilor din zona solicitată, fără a mai fi nevoie de a aștepta o perioadă de atribuire.

În plus, autorizații pentru al doilea loc de parcare vor putea primi, odată cu noul regulament, și persoanele care nu dețin în proprietate un autovehicul, așa cum era prevăzut până acum. Condițiile sunt următoarele:

  • autovehiculul să fie deținut de către soț/soție, iar bunul a fost dobândit în timpul căsătoriei;
  • autovehiculul să fie deținut de către părinte/copil;
  • autovehiculul să fie înregistrat pe firmă, iar angajatorul oferă un document din care să reiasă calitatea de angajat și utilizator al autovehiculului.

Despre abonamente lunare și anuale

O altă modificare a noului regulament prevede introducerea abonamentelor lunare și anuale, valabile pe locurile nenominale, de luni până duminică, dar doar în intervalul 8:00-18:00, aceasta fiind una din cele mai importante solicitări la dezbaterea publică.
Astfel, persoanele fizice sau persoanele juridice vor putea achiziționa online, prin intermediul aplicației de plată, abonamente lunare sau anuale, în următoarele condiții:
  • Persoanele fizice sau persoanele juridice care au adresa de domiciliu/reședință/sediu social sau punct de lucru pe raza Sectorului 3 vor achita pentru abonamentul lunar 50 lei inclusiv TVA, iar pentru abonamentul anual 500 lei inclusiv TVA;
  • Persoanele fizice sau persoanele juridice care nu au adresa de domiciliu/reședință/sediu social sau punct de lucru pe raza Sectorului 3 vor achita pentru abonamentul lunar 100 lei inclusiv TVA, iar pentru abonamentul anual 1000 lei inclusiv TVA.

De asemenea, noul regulament prevede posibilitatea de a acorda autorizație oricărui vehicul de maxim 5 metri lungime, cu o capacitate mai mică de 3,5 tone, care se deplasează prin propulsie proprie și care servește la transportul de persoane, inclusiv autovehiculele cu două sau trei roți, cu exepția vehiculelor care circulă pe șine, rulotelor, autorulotelor, remorcilor sau semiremorcilor.

Te-ar putea interesa și:

Cookies