București: După magazinele Lidl, ce au redus programul de funcționare, un alt lanț de supermarketuri anunță tăieri de căldură în magazinele sale

13 oct. 2022
24996 Afișari
București: După magazinele Lidl, ce au redus programul de funcționare, un alt lanț de supermarketuri anunță tăieri de căldură în magazinele sale

Lanțul de supermarketuri și magazine de proximitate în România, Profi, anunță că, pentru a economisi energie, reduce temperatura din magazine.

Conform companiei, un impact considerabil în economisirea energiei va fi resimțit în urma limitării temperaturii din magazinele și sediile Profi, concomitent cu demararea unui plan de curățare și monitorizare a funcționării în condiții corespunzătoare a radiatoarelor și agregatelor de aer condiționat.

Prin îmbunătățirea fluxului de aer ce trece prin radiatoare se reduce timpul de funcționare inutilă a compresoarelor acestor echipamente.

Totodată, consumul de energie din magazinele Profi va fi redus semnificativ și prin optimizarea orelor de utilizare a echipamentelor care pregătesc alimente calde, ele fiind unele dintre cei mai mari consumatori de energie, mai transmite compania, citată de Economedia.

În toate punctele de lucru din rețeaua Profi iluminatul se face cu lămpi LED, cu consum redus, dar chiar și în aceste condiții compania acordă atenție reducerii iluminatului în afara orelor de program.

„În actuala situație ne îndreptăm către soluțiile care să permită nu doar continuarea consecventă a strategiei de dezvoltare a rețelei noastre de magazine, ci și susținerea economiei românești în ansamblul ei într-un moment când resursele energetice trebuie utilizate cu maximă eficiență,” a declarat Gaetan Pacton, director general Profi.

Panouri fotovoltaice – proiect pilot la Profi

Totodată, retailerul Profi anunță că, pentru a economisi energie, va desfășura un proiect pilot de implementare a panourilor fotovoltaice pe magazinele sale din țară: Șag, Făget, Timișoara, Giarmata, Sânandrei, Lipova, și din alte localități.

„În cadrul acestui pilot, capacitățile instalate variază între 50 KW și 110 KW, asigurând o producție anuală de circa 50 – 100 MWh și o contribuție verde de aproximativ 20%-25% din consumul de energie al magazinului. Pentru fiecare proiect această contribuție echivalează anual cu între 580 și 1300 de copaci care ar fi necesari ca sa-i absoarbă emisiile, sau în Kg de emisii de CO2 salvat, între 19 mii Kg și 40 mii Kg”, afirmă Dumitru Dragomir, Vice-președinte, Business Efficiency Director Profi.

Profi are peste 1.600 de magazine în mai mult de 760 de localități și circa 28.000 de angajați. În București, Profi deține peste 100 de magazine de proximitate.

Primul anunț de reducere a consumului de energie a venit de la rețeaua Lidl, care a anunțat săptămâna trecută că își va reduce programul.

Îți recomandăm și:

Înghețata Häagen-Dazs, rechemată de producător. Cora, Carrefour și Profi retrag mai multe sortimente de pe rafturi

Extindere Metrou. Stația Tudor Arghezi – prima stație construită de o administrație locală în București – va fi gata la finalul anului 2022

Parteneriat în București: 2 km de rețea de energie termică, supraterană, scoasă din uz de peste 20 de ani, reabilitată cu banii Sectorului 6. Ce cartiere va deservi

VIDEO | Lavandă de România, plantată într-un parc din Sectorul 3. Negoiță: Am luat multă, dacă nu mă înșel 5.000-6.000 de bucăți | Unde va mai fi plantată

 

Cookies