București, cu traficul lui infernal, e al doilea cel mai aglomerat oraș din lume. Anul trecut, un locuitor a stat în trafic peste 100 de ore

11 iul. 2023
1396 Afișari
București, cu traficul lui infernal, e al doilea cel mai aglomerat oraș din lume. Anul trecut, un locuitor a stat în trafic peste 100 de ore
București, cu traficul lui infernal, e al doilea cel mai aglomerat oraș din lume. Anul trecut, un locuitor a stat în trafic peste 100 de ore | Sursa foto: Unsplash

București se află pe locul doi în lume când vine vorba de aglomerația de pe șosele. Bucureștenii au petrecut anul trecut patru zile și jumătate bară la bară în trafic. Conform unu studiu recent, citat de Financial Times, doar Bogota, capitala Columbiei, a reușit să depășească Bucureștiul.

București, pe locul 2 în lume la aglomerația în trafic

Șoferii și-au exprimat părerile legate de starea traficului din București, pentru Digi24, iar situația nu este una tocmai bună:

  • „Eu nu pierd în trafic. Eu pierd din viața mea și pierd cam o oră și jumătate în fiecare zi prin trafic.”
  • „Foarte aglomerat. Sunt foarte multe mașini.”
  • „Destul de mult, zi de zi. Mi se pare foarte aglomerat. Nu e foarte plăcut. Dacă ar exista niște planuri bune pentru o nouă infrastructură și probabil bani pentru realizarea ei, cred că da, s-ar găsi soluții. Dacă s-ar crea rute speciale pentru acel mijloc de transport, da. Dacă autobuzul va sta în același trafic ca și restul, probabil că nu.”

Luăm exemplul unui bucureștean care a parcurs zilnic, anul trecut, câte 10 kilometri în trafic. Acesta a pierdut, în medie 107 ore din cauza aglomerației. Acesta a fost rezultatul unui studiu realizat de o companie de navigație auto și citat recent de Financial Times.

Așa a ajuns orașul pe locul doi în lume în cazul aglomerației rutiere. Locul 1 este ocupat de Bogota, capitala Columbiei.

Specialiștii în mobilitate sfătuiește Primăria să investească în dezvoltarea transportului public, nu doar în infrastructură. De asemenea, bucureștenilor le este recomandat să apeleze la mijloacele de transport în comun pentru a elimina treptat aglomerația din trafic.

Un lucru care i-ar face, probabil, pe bucureșteni să renunțe la confortul pe care îl oferă condusul unei mașini este informarea privind condițiile decente din autobuze sau tramvaie, dar și despre programul bine stabilit al mijloacelor de transport în comun. În prezent, autobuzele și tramvaiele au întârzieri, de multe ori, și de zeci de minute.

Topul orașelor în funcție de orele state în trafic

1. Bogota, Columbia – 132 ore

2. București, România – 107 ore

3. Manila, Filipine – 103 ore

4. Bengaluru, India – 102 ore

5. Lima, Peru – 101 ore

6. Recife, Brazilia – 97 ore

7. Mumbai, India – 91 ore

8. Istanbul, Turcia – 84 ore

9. Mexico City, Mexic – 80 ore

10. Pune, India – 79 ore

Te-ar mai putea interesa și: 

Cookies