București, capitala care dă în gropi. Cum e să dai cu mașina într-o dihanie de aproape 2 metri de pe Splaiul Independenței

26 mai 2021
287 Afișari
București, capitala care dă în gropi. Cum e să dai cu mașina într-o dihanie de aproape 2 metri de pe Splaiul Independenței

Scuze, știm, nu e ca și cum încă un articol despre gropile din București ar astupa miile de gropi de pe străzile Capitalei. Sigur, unele au nume, altele au doar faimă - “Știi Groapa Aia de pe…?”, “A, daaa, normal că o știu, e preferata mea!”, în timp ce mare majoritate își duc existența într-un anonimat nedrept. Probabil că ăsta e motivul pentru care îți ies în cale și mușcă de cauciuc, scut, bară etc: doar ca să se răzbune că-s nedreptățite.

Cine nu a dat cu mașina măcar într-o groapă azi să ridice mâna. Nimeni? Bravo, răspuns corect.

Dar nu știm câți ați nimerit groapa în care a dat domnul Florentin Dumitru. E o groapă serioasă, matură, cu experiență de viață și de roți, o groapă situată pe Splaiul Independenței din București.

Florentin Dumitru a povestit, într-un interviu pentru Digi24, cum s-a întâmplat necazul:

”Am plecat de la semafor, am ajuns în dreptul acestei gropi. Viteză nu puteam să am prea mult, pentru că în rază de 100 de metri nu ai cum. Am dat în groapa respectivă și daunele pe care le-am avut: două roți tăiate, față-spate, pe aceeași parte, cutia de la servo s-a rupt și ea.”

Domnul Dumitru mai povestește că a sunat imediat la 112, ca să reclame situația și să obțină un proces verbal de constatare. De la 112, a fost trimis la Primăria Capitalei, de la Primăria Capitalei a fost trimis la Poliția Locală Sector 5 de unde, ați ghicit, a fost trimis în altă parte: la accidente ușoare.

Gropi lungi, late și adânci se asortează cu reparații scumpe

Groapa, măsurată cu ruleta, e impresionantă: e lungă de 1,60 m și adâncă de 12 cm adâncime. Două zile după întâmplare, era tot acolo. Dacă treceți pe Splaiul Independenței în următoarele două, cel mai probabil va fi tot acolo, 

În Bucuerești sunt gropi nu doar pe străduțe din cartiere, ci sunt ditamai craterele pe șosele și bulevarde principale. Unele sunt vechi de multe luni, altele de mai bine de un an. 

Groapă foarte dăunătoare, fără nume, pe Splaiul Independenței din București. Foto: captură Digi24
Groapă de 1,6 metri, adâncă de 12 cm, pe Splaiul Independenței. Foto: captură Digi24

Și, pentru situația în care vă imaginați că ar exista vreo autoritate locală bună de plată pentru cauciucuri, jante, suspensii, scuturi, servo-direcții, capete de bară și alte alea numai bune de distrus în gropi, aflați că vă imaginați GREȘIT. 

Serie de gropi pe Valea Cascadelor din București. Foto: captură Digi24

Administrația Străzilor a declarat, pentru Digi24, că șoferii păgubiți care nu au CASCO trebuie să-și repare singuri mașinile, după care să dea în judecată instituția.

„Administrația Străzilor nu poate folosi banii alocați din bugetul de stat fără o sentință definitivă și irevocabilă pronunțată în dosarele ce au ca obiect pretenții. Primăria Municipiului București a alocat pentru anul 2021 suma de 20 milioane lei pentru reparații carosabil. După demararea procedurii de licitație pentru achiziționarea de lucrări de reparații drumuri și după întocmirea contractelor de lucrări, Administrația Străzilor va derula programul de reparații străzi.”

Administrația Străzilor e responsabilă de aproape o mie de drumuri din București.

Cookies