București, al doilea oraș din lume când vine vorba de numărul de utilizatori Revolut. Ce metropolă se află pe primul loc

22 nov. 2021
361 Afișari
București, al doilea oraș din lume când vine vorba de numărul de utilizatori Revolut. Ce metropolă se află pe primul loc
București, al doilea oraș din lume când vine vorba de numărul de utilizatori Revolut. Ce metropolă se află pe primul loc. Sursa foto: Unsplash

București este orașul care dă al doilea cel mai mare număr de clienți ai aplicației Revolut, și de asemenea însumează mai mult de un sfert din numărul total de clienți din România. Locul întâi este adjudecat de Londra, însă capitala țării noastre lasă în urmă metropole cu populații impresionante, precum Paris sau Madrid.

Locuitorii din București se clasează pe locul 2 în lume când vine vorba de numărul de utilizatori ai aplicației bancare Revolut. Astfel, în Capitală se află în acest moment peste 390.000 de persoane care utilizează serviciile acestei aplicații, care reprezintă nu mai puțin de 26% din totalul utilizatorilor din România, potrivit Adevărul.

Clasamentul este condus de capitala Angliei, Londra, care este de altfel locul unde a apărut serviciul bancar digital. Pe locul doi se află Bucureștiul, în timp ce Dublin, Paris, Varşovia, Budapesta, Madrid, Vilnius, Sofia și Lisabona sunt celelalte orașe din top 10.

În București, unul din cinci locuitori are un cont Revolut

De asemenea, în București se înregistrează un procent bun când vine vorba de rata de adopție a aplicației – unul din cinci bucureșteni are un cont Revolut. Totuși, cele mai bune rate de adopție se înregistrează în două orașe cu populație mai scăzută, și anume Dublin și Vilnius, care au rata de adopție de aproape 30%. Pe locul trei se află Bucureștiul, urmat de Varşovia şi Budapesta, cu peste 11%, Londra, unde 10% din populație are un cont Revolut, Sofia, cu 9% şi Madrid, cu 4,7% rată de adopţie. Pe ultimele locuri din top 10 după rata de adopţie se află Paris, cu 2% şi Lisabona, cu 3,2%.

Desigur, pe plan național Bucureștiul este lider atât ca număr de conturi cât și din perspectiva ratei de adopție. Pe locul doi se află Cluj-Napoca, unde rata de adopție este de 20,3%, iar podiumul este completat de Iași, unde 16,5% din locuitori au un cont Revolut. Între timp, în Timișoara, rata de adopție este de 15,4%, iar în Brașov și Constanța rata este de 15%, respectiv 12% din locuitori.

În București, segmentul de vârstă unde întâlnim cele mai multe conturi Revolut este cel al clienților cu vârste cuprinse între 25 și 44 de ani – 59,3% din total. Pe locul doi se află categoria de vârstă 18-24 de ani, cu 16,3%, și categoria 45+, cu 20,8% din totalul conturilor Revolut.

Aproape 400.000 de bucureșteni folosesc Revolut

La nivel național, în București sunt cei mai mulți locuitori ce folosesc aplicația Revolut – peste 390.000. Între timp, în Cluj-Napoca se înregistrează 62.700 clienți, în Iași 52.600, în Timișoara 47.300, în Brașov 41.300 și 36.600 în Constanța.

Revolut reprezintă o aplicație bancară ce oferă servicii de transfer de bani și schimb valutar. Aceasta a fost lansată în Marea Britanie în anul 2015 și în prezent este utilizată de peste 16 milioane de clienți la nivel mondial, dintre care 1,4 milioane doar în România. Lunar, se înregistrează peste 150 de milioane de tranzacții pe tot Globul.

Cookies