ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

București. 30 de directori de școli, înlocuiți

În București, 30 de directori de unități școlare, dintre care 6 adjuncți, au fost înlocuiți după expirarea mandatelor, pe 9 ianuarie.

București. 30 de directori de școli, înlocuiți

Motivele înlocuirii celor 30 de directori de școli din București

Motivele înlocuirii lor au fost management deficitar, pensionare sau lipsa unui dosar pentru detașarea pe funcția dorită, arată un comunicat al Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB). 330 de directori/directori adjuncți și-au păstrat funcția.

În mod normal, încetarea mandatelor presupune organizarea de noi concursuri pentru managerii școlari, însă anul acesta pandemia a împiedicat acest demers. Prin urmare, cei 30 de directori noi au fost numiți la propunerea Inspectoratului General.

Ce a declarat Ștefan Pălărie, senator USR

Ștefan Pălărie, senator USR în Comisia de Învățământ, Tineret și Sport, a solicitat, în urmă cu o săptămână, stoparea acestor înlocuiri în țară deoarece i-au fost semnalate cazuri unde directorii au fost înlocuiți de cineva cu experiențe manageriale net inferioare.

„Solicităm public stoparea acestor înlocuiri în teritoriu, și, în paralel, găsirea soluției juridice la nivel de minister (OMEN care să clarifice condițiile de prelungire a actualelor mandate pentru încă 6 luni, justiificat de condițiile stării de urgență/alertă) și demararea eforturilor pentru organizarea în bune condiții a concursurilor de directori ce urmează să fie organizate în această vară.”, spune Ștefan Pălărie, senator USR.

Unul dintre cazurile semnalate senatorului Pălărie s-a întâmplat în sectorul 2. Asociația Părinților Liceului Teoretic „Lucian Blaga” a început o petiție de susținere a directorului care a ocupat funcția timp de 8 ani și care a fost schimbat pe 9 ianuarie, susținând că „într-un moment în care, cu toții, așteptam depolitizarea instituțiilor publice mult promisă, promovarea în funcțiile de conducere(și nu numai) doar pe baza competențelor profesionale, se pare că singura competență validă rămâne carnetul de membru de partid”.

București. 30 de directori de școli, înlocuiți


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button