Bucureștenii vor putea plăti cu cardul în toate autobuzele și tramvaiele STB. Compania montează validatoare smart în ultimele 700 de vehicule care nu aveau

25 mai 2022
663 afișări
Bucureștenii vor putea plăti cu cardul în toate autobuzele și tramvaiele STB. Compania montează validatoare smart în ultimele 700 de vehicule care nu aveau
Bucureștenii vor putea plăti cu cardul în toate autobuzele și tramvaiele STB. Compania montează validatoare smart în ultimele 700 de vehicule care nu aveau | Sursă foto: Facebook-Societatea de Transport București - STB SA

Societate de Transport București SA (STB) a anunțat că a început procesul de montare al validatoarelor smart în vehicule ce nu erau prevăzute cu astfel de aparate.

STB montează validatoare smart în toate vehiculele

STB a anunțat că va monta validatoare smart în ultimele 700 de vehicule ce nu dețin, la acest moment, tehnologia necesară pentru a plătii călătoria cu cardul, direct în tramvai, autobuz sau troleibuz.

Până acum  validatoarele smart erau disponibile în:

  • 66 de tramvaie,
  • 400 de autobuze de tip Otokar,
  • 130 de autobuze de tip Mercedes Hibrid.

Acum, STB va monta astfel de validatoare pe tramvaiele, autobuzele și troleibuzele care nu au fost echipate din fabrică sau la momentul achiziției cu aceste aparate.

Călătoria se va putea achita cu telefonul, ceasul sau cardul bancar

Vehiculele prevăzute cu acest tip de validator vor fi semnalate cu un sticker informativ în exterior, care va fi poziționat în dreptul ușii unde este montant aparatul.

În cazul tramvaielor ce sunt prevăzute cu podea coborâtă, destinată accesului facil pentru persoanele cu dizabilități, validatorul smart se va monta în zona prevăzută cu rampă de acces.

Directorul General al Societății de Transport București STB SA, Adrian CRIȚ, a declarat:

Fără costuri suplimentare pentru călători, validarea directă cu cardul bancar în vehicule arată că viitorul transportului public este definit de transformarea digitală, automatizarea, investițiile în materialul rulant și în infrastructură, astfel încât împreună cu resursa umană de calitate, beneficiile transportului public să fie cele dorite de către utilizatori.

Implementarea validatoarelor smart în transportul comun de suprafață din București este un pas important pentru digitalizarea modului de plată a călătoriei. Astfel, contravaloare unei călătorii va fi plătită prin intermediul:

  • Dispozitivelor mobile cu NFC,
  • Smartwatch-uri un NFC,
  • Cardurilor bancare contactless.

Plata se va face direct la validator, fără să mai fie necesară deplasarea la centrele de vânzare a biletelor.

Cookies