Bucureştenii vor primi din nou căldură în apartamente la parametri normali. Facturile mari pot fi reclamate la Primărie

de:
21 ian. 2011
0 Afișari
Bucureştenii vor primi din nou căldură în apartamente la parametri normali. Facturile mari pot fi reclamate la Primărie

După cum susţine conducerea RADET, Primăria Capitalei a plătit joi aproape toate restanţele pe care le avea în contul subvenţiilor pentru căldură şi apă caldă. „Uşor-uşor intrăm în parametrii normali, conform diagramei de temperatură pentru această perioadă. Vă spun cu toată responsabilitatea că suntem în echilibru. Este exclus să fie oprită căldura în Capitală”, a declarat pentru B365.ro Mihai Bogdan Becheanu, directorul general al RADET.

Conform sursei citate, temperatura agentului termic va urca treptat în zilele următoare. Deoarece plăţile au fost făcute cu întârziere, furnizorul de gaz a redus presiunea combustibilului astfel că, de la începutul săptămânii bucureştenii au primit căldură la o temperatură diminuată cu şase grade Celsius faţă de cea normală pentru această perioadă. „Primăria Bucureşti trebuia să plătească aproximativ 100 de milioane de lei pentru subvenţii, dar a întârziat acest lucru timp de două-trei luni. Joi s-a achitat aproape toată suma. Nu am ajuns chiar pe zero, dar ne apropiem de real”, a precizat Becheanu.

La rândul lui, primarul general Sorin Oprescu a anunţat că bucureştenii nu vor rămâne fără căldură şi nici nu se vor trezi cu facturi mai mari. Problemele care au apărut în ultima perioadă au fost cauzate de restanţele pe care Guvernul le are către primărie pentru subvenţia la căldură.

„Bucureştenii pot fi liniştiţi că în această iarnă nu vor fi probleme. Noi ne-am achitat ce am promis şi sper că banii vor intra cât mai rapid în conturile RADET pentru ca cei de la Elcen să nu mai ameninţe că reduc temperatura. Este adevărat însă că există o problemă în legatură cu banii pe care Guvernul trebuie să-i plătească pentru partea lor de contribuţie. Deşi
Guvernul ar fi trebuit să contribuie alături de primărie la subvenţionarea gigacaloriei cu aproximativ 300 milioane anual, până în prezent contribuţia de la Guvern nu a fost onorată”, a declarat primarul general Sorin Oprescu.

„Facturile la întreţinere nu au crescut şi nu au motive să crească în acest an din cauza gigacaloriei! Fac apel la bucureşteni să verifice la administratorii de bloc dacă nu cumva facturile la întreţinere sunt încărcate datorită altor cheltuieli”, a mai spus primarul general.

Oprescu a precizat că persoanele, care constată că au de plată facturi mai mari decât anul trecut, să anunţe Primăria Capitalei la numărul de telefon gratuit 0800800882.

Preşedintele Federaţiei Asociaţilor de Proprietari din România, Radu Opaina, susţine însă că sute de mii de bucureşteni s-au trezit cu facturi duble sau chiar triple la întreţinere. Este vorba despre cei care şi-au montat repartitoare în apartamente.

„Comparativ cu decembrie 2009 în blocurile fără repartitoare factura este mai mică, pentru că a fost un consum mai mic şi o vreme mai caldă. În blocurile cu repartitoare însă, facturile s-au dublat sau chiar triplat. Asta din cauza modul în care se calculează consumul”, a declarat la Realitatea TV Radu Opaina.

Cookies