Bucureştenii vor circula pe Pasajul suprateran Pipera peste 9 luni. VEZI DETALII PROIECT

de:
17 feb. 2011
1 Afișari
Bucureştenii vor circula pe Pasajul suprateran Pipera peste 9 luni. VEZI DETALII PROIECT

Proiectul vizează lărgirea la şase benzi a Șoselei Pipera între Calea Floreasca şi calea ferată Bucureşti – Constanţa şi construcţia unui pasaj suprateran peste Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca. Urcarea pe pasaj se va face din dreptul Petrom, aflata în apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu, iar coborârea în dreptul Direcţiei de permise a Poliţiei Capitalei.

Primarul general, Sorin Oprescu a cerut proiectantului să studieze şi varianta realizării unui căi de urcare şi coborâre de pe pasaj pe Calea Floreasca. Realizarea acestui nod ar însemna însă şi mai multe cheltuieli pentru municipalitate, întrucât ar necesita expropierea unor terenuri din zonă.

Până acum au fost forate coloanele de susţinere a pasajului, în proporţie de 70%. De asemenea, a fost realizat în proporţie de 80% şi zidul de sprijin din zona intersecţiei Pipera – Calea Floreasca. Concomitent cu reabilitarea infrastructurii au loc şi lucrări de reabilitare a reţelelor serviciilor de energie electrică, gaz şi telefonie.

Lumgimea totală a lucrării este de 1520 de metri. Costul de realizare a obiectivului este de 106 milioane de lei, dintre care 100 milioane execuţia lucrării, iar 5 milioane lei proiectarea sa. Alte 12 milioane de lei s-au dus pe exproprierea terenurilor de pe traseul lucrării.

Cookies