Bucureștenii vor avea căldură începând de mâine noapte, promite directorul Termoenergetica. Va fi cald, dar nu se știe cat de cald

17 oct. 2022
2499 Afișari
Bucureștenii vor avea căldură începând de mâine noapte, promite directorul Termoenergetica. Va fi cald, dar nu se știe cat de cald

Directorul Termoenergetica a anunțat că începând de marți, 18 octombrie 2022, va începe încărcarea instalațiilor cu apă caldă. Aceasta va fi una progresivă.

Bucureștenii vor avea căldură începând de mâine noapte, promite directorul Termoenergetica

Bucureștenii ar putea avea căldură în locuințe de marți seară după cum a transmis directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu, pentru Digi24.

Din data de 18 octombrie 2022 vor fi începute probele de presiune pentru instalația de termoficare din București. Astfel că, instalațiile vor fi alimentate progresiv cu apă caldă.

Există și o veste mai puțin bună. Directorul companiei a anunțat că sunt așteptate avarii, deoarece sistemul este sensibil.

„Începem cu școli, grădinițe, spitale”

Directorul Termoenergetica a anunțat că nu există un cartier anume de unde vor fi începute aceste probe de presiune. Blocurile ce sunt mai apropiate de CET-uri vor fi primele unde se va putea observa diferența.

Nu e un cartier anume care să aibă prioritate, a spus el, a declarat Claudiu Crețu.

Începem cu școli, grădinițe, spitale. Durează în jur de o săptămână încărcarea sistemului. Sistemul e destul de sensibil, ne așteptăm la avarii.

De asemenea, directorul fostului Radet a anunțat că în unele blocuri căldura va fi resimțită mai puțin, iar în altele mai mult. Acest lucru depinde și de aerisirea caloriferelor.

Aceste probe vor fi începute deoarece în ultimele zile temperaturile au început să scadă pe timpul nopții.

Termoenergetica a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că peste o mie de blocuri din București vor rămână fără apă caldă.

Acest lucru este datorat unor lucrări de remediere a unor avarii apărute pe conductele de termoficare și lucrări de finalizare a unor reparații pentru închiderea șantierelor. Sectoarele afectate sunt 1,2,3,4, și 6.

Cookies