Bucureștenii sunt invitați la un atelier de apicultură pe terasa unui bloc de pe str. Știrbei Vodă. Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu: Pregătim albinele pentru sezonul rece

09 nov. 2023
1437 Afișari
Bucureștenii sunt invitați la un atelier de apicultură pe terasa unui bloc de pe str. Știrbei Vodă. Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu: Pregătim albinele pentru sezonul rece
Bucureștenii sunt invitați la un atelier de apicultură pe terasa unui bloc de pe str. Știrbei Vodă. Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu: Pregătim albinele pentru sezonul rece | Sursa foto: Facebook - Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu

Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu îi invită pe bucureșteni la un atelier de apicultură care va avea loc în acest weekend. Activitatea constă în pregătirea albinelor pentru sezonul rece.

Atelier de apicultură pe terasa unui bloc de pe strada Știrbei Vodă

Sâmbătă, pe data de 11 noiembrie, bucureștenii sunt invitați să ia parte la o activitate specială. Începând cu ora 14:00, aceștia sunt așteptați la stupii urbani de pe terasa clădirii de pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106. Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu se ocupă de îngrijirea lor încă din anul 2017.

Alături de un apicultor, cei care vor să participe la acest eveniment vor face o ultimă vizită albinelor pentru a finaliza pregătirile pentru sezonul rece. Totodată, doritorii vor avea ocazia să guste din mierea de Cișmigiu produsă de acestea.

Ghidați de apicultorul Marian Stoica și de soția sa, Simona, facem o ultima vizită albinelor în 2023 și finalizăm pregătirea lor pentru sezonul rece: restrângem cuiburile, ne asigurăm că au suficientă hrană pentru iarnă, micșorăm urdinișul și gustăm puțin din super mierea de Cișmigiu.

În cadrul evenimentului sunt așteptați pasionații de albine adulți, cu vârsta de peste 18 ani. Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu anunță că, pe viitor, vor exista și ateliere dedicate special celor mici.

Participarea este gratuită și se face prin înscriere în prealabil. Formularul pentru înscriere se găsește AICI.

Atelierul de apicultură este organizat cu ajutorului unui grant câștigat de comunitatea de la blocul Liric, oferit de Asociația Între Vecini cu sprijinul BRD.

Totodată, Grupul de Inițiativă îi invită pe locuitorii Capitalei să ia parte și la o acțiune de curățenie care va avea loc în grădina blocului Liric, de lângă Cișmigiu.

Duminică – 12 noiembrie, între orele 10:00-14:00, ne bucurăm de ultimele zile calde de toamnă în grădina blocului Liric, de lângă Cișmigiu.

Ghidați de peisagista Corina Trancă, vom curăța uscăturile, vom transplanta și vom pregăti grădina pentru iarnă. Ne-ar prinde o mână de ajutor și, mai ales, să schimbăm o vorbă și să ne cunoaștem mai bine în comunitate.

Pentru înscriere trebuie completat un formular care se găsește AICI.

Te-ar mai interesa și:

Cookies