DE VĂZUTTIMP LIBER

Bucureștenii sunt invitați la o expoziție inedită într-un mall din Capitală

Bucureștenii sunt invitați la vernisajul ”Povești de iubire”, în perioada 12 – 28 februarie, la Mega Mall din București.

Evenimentul este dedicat poveștilor de iubire din trecut, care au umplut paginile unei istorii mai puțin cunoscute a României. De la cochetăria delicată din perioada Bucureștiului Belle Époque și până la emancipările intimității din Interbelic, această călătorie prin tunelul timpului le va oferi șansa vizitatorilor să pătrundă în universul amoros modern și premodern.

Exponate din colecția Asociației ESCU le puteți vedea de vineri, 12 februarie și până duminică, 28 februarie, în intervalul orar 10:00 — 21:00, la Mega Mall din București, Strada Pierre de Coubertin nr. 3. Intrarea este gratuită.

În comunicat, se mai arată: „De la tradiţionalul Dragobete până la internaţionalul Valentine’s Day, de la cochetăria Bucureştiului din Belle Epoque până la emanciparea feminităţii din perioada interbelică, sute de simboluri, mărturii şi obiecte aparţinând îndrăgostiţilor reflectă puterea şi fascinaţia pe care le emană iubirea indiferent de epocă. Printre temele explorate în cadrul expoziţiei se numără tabuurile, poveştile de iubire trăite de artistocraţi şi artişti români, statutul femeii, rolul vestimentaţiei ca simbol al senzualităţii sau al purităţii, gesturile îndrăgostiţilor, descântecele„.

Se pot face și fotografii în cadrul expoziției, la un panou stilizat cu expresia „Te iubesc” scrisă în peste 100 de limbi.

Sursă foto: Facebook/ Mega Mall București.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button