Bucureștenii sunt invitați la „Festivalul Serbările Primăverii” în Parcul Sebastian din Sectorul 5. Evenimentul are loc în perioada 30 martie – 7 mai

27 mart. 2023
628 afișări
Bucureștenii sunt invitați la „Festivalul Serbările Primăverii” în Parcul Sebastian din Sectorul 5. Evenimentul are loc în perioada 30 martie - 7 mai
Bucureștenii sunt invitați la „Festivalul Serbările Primăverii” în Parcul Sebastian din Sectorul 5. Evenimentul are loc în perioada 30 martie - 7 mai. Sursa foto: Facebook/ Autentic Events

„Festivalul Serbările Primăverii” din Parcul Sebastian (Sectorul 5 al Capitalei) este deschis în perioada 30 martie – 7 mai: perioada Floriilor, Paștelui și 1 Mai Muncitoresc. Bucureștenii sunt invitați să se bucure de show-uri culinare, dar și de activități interactive atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

„Festivalul Serbările Primăverii” în Parcul Sebastian din Sectorul 5

Vom încununa cele mai importante sărbători ale primăverii: Floriile, Paștele şi 1 Mai Muncitoresc într-o atmosferă de sărbătoare, încărcată cu showuri culinare şi activităţi interactive pentru copii şi familii. Printre atracțiile festivalului se vor găsi o gamă variată de produse specifice sărbătorilor Pascale dar și produse artizanale, decorațiuni și ornamente, transmit organizatorii într-un comunicat de presă.

Festivalul debutează cu o săptămână dedicată plăcintelor (30 martie – 6 aprilie). Gurmanzii vor avea ocazia să încerce plăcinte frământate cu drag, rumenite și aburinde, din toate rețetele românești, doar din ingrediente naturale:

  • plăcinte cu brânză de vaci,
  • plăcinte cu brânză sărată,
  • plăcinte cu varză sau cartofi,
  • poale-n brâu moldovenești.

Lista continuă. Sub sloganul „La Plăcinte Înainte”, pofticioșii sunt invitați la o paradă a plăcintelor:

  • plăcintă oltenească cu praz și telemea,
  • plăcintă ardelenească cu varză murată,
  • alivenci și poale-n brâu moldovenești,
  • învârtită,
  • plăcinte muntenești, mocănești, ciobănești cu brânză de burduf,
  • plăcinte dobrogene cu brânză sărată,
  • plăcinte oltenești cu brânză de burduf și praz,
  • plăcinte boierești,
  • plăcintă de casă sârbească cu dovleac, cu mere și scorțișoară, cu brânză și spanac, cu brânză dulce și stafide,
  • plăcinte macedonene cu telemea și mărar,
  • turte țărănești coapte pe plită,
  • alte sute de plăcinte cu umpluturi clasice sau cu amestecuri inedite, din ingrediente naturale, dulci sau sărate, cu blat sau din foietaj.

Preparate la grătar, dar și preparate de post

De aici nu vor lipsi nici preparatele la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun:

  • sute de mici,
  • cârnați din porc, vită și vânat,
  • frigărui,
  • pastrame,
  • costițe și ciolane.

Priceperea bucătarilor va fi pusă la grea încercare, iar pentru cei ce postesc vor pregăti zilnic o gamă variată de preparate de post: salate, garnituri, tocănițe, ghiveci de legume, plăcinte de post, prăjituri de post și multe altele, transmite sursa citată.

„Festivalul Serbările Primăverii” din Parcul Sebastian are loc în zona fântânii arteziene.

Sursa foto: Autentic Events
Sursa foto: Autentic Events
Cookies