Bucureștenii sunt cei mai activi căutători de job-uri remote

03 mart. 2021
25 Afișari
Bucureștenii sunt cei mai activi căutători de job-uri remote

Bucureștenii sunt cei mai activi căutători de job-uri remote, conform statisticilor date publicității de BestJobs.

Platforma BestJobs a dat publicității statistici cu privire la cei care caută o slujbă prin telemuncă pe platforma lor, iar bucureștenii sunt cei mai activi căutători de job-uri remote.

Conform informațiilor, cei mai activi candidați pentru un loc de muncă sunt din Bucureşti, Timiş, Cluj, Braşov şi Iaşi.

Cu privire la domeniile cele mai căutate, acestea sunt: financiar, inginerie, transporturi sau vânzări.

„În luna februarie companiile au căutat să angajeze mai ales personal din categoriile white collar (angajaţi birouri) şi blue collar (lucrători). Din totalul locurilor de muncă activate în luna februarie, mai mult de jumătate (55%) au fost din categoria white collar, 26% au fost joburi din categoria blue collar, în timp ce 19% au fost joburi pentru poziţii de management şi coordonare echipe. În acelaşi timp, angajatorii continuă să caute personal remote (work from home), iar în luna februarie s-au înregistrat cu 24% mai multe anunţuri pentru job-uri remote comparativ cu luna anterioară.  Şi candidaţii continuă să aplice în număr mare la job-uri remote (work from home). În luna februarie s-au înregistrat peste 73.000 de aplicări pentru astfel de job-uri, cu 30% mai multe aplicări decât în luna ianuarie”, arată datele BestJobs.

Bucureștenii sunt cei mai activi căutători de job-uri remote. Categoria de vârstă 25-34 de ani, cea mai activă

Per total, în luna februarie candidaţii care au realizat cele mai multe aplicări la joburi au avut vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani (36%), urmaţi de cei cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani (22%) şi de cei cu vârste cuprinse între 45-54 ani (17%).

În ceea ce priveşte judeţele cu cei mai mulţi candidaţi activi în luna februarie, topul este condus de Bucureşti-Ilfov (cu peste 260.000 de aplicări), Timiş (cu peste 60.000 de aplicări), Cluj Napoca (cu aproape 35.000 de aplicări), Braşov (cu peste 34.000 de aplicări) şi Iaşi (cu peste 28.000 de aplicări).

Femeile continuă să fie mai interesate decât bărbaţii în căutarea unui nou loc de muncă, acestea fiind responsabile de peste jumătate (56.4%) dintre aplicările la joburi.

Capitala este lider la câștigurile de peste 10.000 lei lunar, conform datelor de la Inspecţia Muncii. În București există peste 120.000 de contracte înregistrate cu sume de minim 10.000 lei.

Cookies