Bucureștenii sunt campioni la fast food, iar clujenii și timișorenii adoră dulciurile. Tazz a făcut topul național pentru 2022

05 ian. 2023
243 Afișari
Bucureștenii sunt campioni la fast food, iar clujenii și timișorenii adoră dulciurile. Tazz a făcut topul național pentru 2022
Sursa foto: Facebook/ Tazz

Tazz a realizat topul național al preferințelor românilor din anul 2022. Aflăm că, bucureștenii sunt campioni la fast food, iar clujenii și timișorenii au cea mai mare poftă de dulciuri.

Totodată, un clujean a făcut cea mai scumpă comandă din România, în valoare de 4,138 de lei. Iar un altul, tot din Cluj-Napoca, „cel mai pofticios utilizator Tazz din 2022”, a avut 746 de comenzi date în cursul anului 2022.

Anul ce tocmai a trecut, cele mai comandate din aplicație au fost sosul de usturoi, cheesburgerul și shaorma.

Tazz a făcut topul național pentru 2022

Topul Tadaaazz prezintă o retrospectivă națională a preferințelor culinare și a obiceiurilor de consum de pe Tazz din timpul anului 2022.

Astfel, anul trecut, sosul de usturoi, cheeseburgerul, shaorma, kebabul, meniul crispky chicken, noodles, cartofii prăjiți și sosul nachos ocupă primele locuri în topul celor mai des comandate produse de pe Tazz în România.

Care au fost dorite preparate și restaurante

La nivel național, potrivit datelor Tazz, cele mai poftite preparate au fost comandate de la restaurante tip fast-food sau fusion.

În București, shaorma, kebabul sau donerul au constituit cele mai multe comenzi de pe Tazz, iar topul restaurantelor bucureștene în funcție de numărul cel mai mare de comenzi de pe Tazz în 2022 este:

  1. Dristor Kebab Delivery
  2. Shaormeria Băneasa
  3. B3ton Restobar
  4. Mesopotamia
  5. Nikos Greek Taverna

Topul celor mai poftite preparate din Cluj-Napoca: shaorma, crispy chicken, noodles. Restaurantele de unde clujenii au comandat cel mai mult de pe Tazz au fost: Big Belly, Grande, Express Chef, Noodle Pack și Spartan.

La Timișoara, preparatele preferate de anul trecut au fost meniurile zilei și cele de prânz, urmate de shaorma. Timișorenii au comandat cel mai des de la: Jack’s Bistro, Fresh Kebab, Urban King, Restaurant Nora și Papa Sam.

Poftele cele mai mari din 2022

În 2022, cel mai pofticios utilizator al aplicației Tazz a fost din Cluj-Napoca, cu 746 de comenzi în decursul anului. Topul Tadaaazz ne spune că cel mai poftă i-a fost de șnitelul de pui de la Express Chef, pe care l-a comandat de 142 de ori.

Pe al doilea loc din 2022 este un utilizator din Brașov, care a comandat de pe Tazz de 667 de ori. Datele arată că, aproape o dată la 4 zile, Tazz s-a ocupat de pofta sa de Choco Fruit de la Oat Box, un desert pe bază de ovăz Bio, comandat de peste 140 de ori.

Pe al treilea loc din 2022 este un alt utilizator din Cluj, care a comandat de 593 de ori de pe Tazz, dintre care 72 de comenzi pentru Risotto-ul cu pui de la Express Chef.

Momentele în care se comandă cel mai des

La nivel național, românii comandă cel mai des de pe Tazz în jurul prânzului, la ora 12:00, iar excepția de la regulă este în Constanța, unde ora preferată pentru comenzi este ora cinei, ora 19:00. Totodată, mulți dintre cei care folosesc Tazz se încadrează în categoria celor mai matinali clienți: plasează comenzi între 06:00 și 10:00, iar produsele favorite sunt Meniul de mic dejun sau Meniul Zilei.

În categoria poftelor târzii, cel mai comandat preparat este shaorma. În anul 2022, au fost comandate peste 13.000 de shaorme cu pui în timpul nopții, între orele 22:00 – 02:00. Topul orașelor în care au fost plasate cele mai multe comenzi nocturne de mâncare e reprezentat de București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov și Craiova.

Pofta de dulce

Am ajuns și la categoria „deserturi” în 2022. Orele la care românii își fac pofta de dulce și comandă de pe Tazz sunt 12:00 și 19:00.

Cele mai dorite deserturi: în prima parte a zilei pancakes și banana bread, iar după prânz sunt clătitele cu ciocolată și papanașii cu smântână și dulceață. În topul orașelor cu cea mai mare „pofta de dulce”, Cluj-Napoca ocupă prima poziție, urmat de Timișoara, București, Iași și Brașov.

Obiceiuri de consum ale românilor în 2022, pe Tazz

Datele Tazz au scos la iveală și date atipice despre români:

  • de Ziua Îndrăgostiților, cei mai mulți utilizatori au decis să înlocuiască romantismul cu un meniu 2 x Big King de la Burger King, fiind cel mai comandat meniu din ziua de 14 februarie.
  • pe 8 martie, cele mai comandate preparate au fost cele de tip fast-food, mai exact meniul Maxi McChicken de la McDonalds.

Întâlnirile cu oamenii dragi. Anul trecut, cele mai multe comenzi de grup au fost plasate în Cluj-Napoca, unde s-a înregistrat și cea mai mare comandă de grup, cu 72 produse, în valoare totală de 1,442.36 lei.

Cumpărăturile zilnice în anul 2022. Topul celor mai comandate produse de la supermarket-urile partenere din aplicație au fost apa plată și minerală, bananele, chiflele, mini-baghetele, dar și pătrunjelul.

Cei mai performanți rideri Tazz în 2022

Raportul anual Tazz oferă și date despre topul celor mai performanți rideri. Astfel, în vârful acestui top, cel mai performant rider al anului ce tocmai a trecut este din Arad și a parcurs 47,260 kilometri pentru a livra un total de 7,262 de comenzi. Acesta este urmat de un rider din Timișoara, care a parcurs 27,883 kilometri pentru a livra un total de 8,339 de comenzi, și de încă un rider din Arad, care a parcurs 26,912 kilometri pentru a livra 8,183 de comenzi de pe Tazz.

Numărul total de kilometri parcurși de toți riderii Tazz în 2022, din momentul primirii unei comenzi până la livrarea ei, a fost de 31 de milioane de kilometri.

„Cu alte cuvinte, riderii Tazz au făcut înconjurul României de aproximativ 10.000 de ori. Cel mai mare bacșiș oferit unui rider a fost de 200 lei, în timp ce bacșișul mediu este de aproximativ 5 lei în București, respectiv circa 3 lei în restul țării”, transmite Tazz.

Infografic Topul național Tazz 2022

Infografic Topul național Tadaaazz. Sursa foto: Tazz
Infografic Topul național Tadaaazz. Sursa foto: Tazz
Cookies