Bucureștenii sunt așteptați să testeze drumul de biciclete de la Lacul Morii. Ciprian Ciucu va pedala alături de oameni

03 iun. 2022
4417 afișări
Bucureștenii sunt așteptați să testeze drumul de biciclete de la Lacul Morii. Ciprian Ciucu va pedala alături de oameni
Bucureștenii sunt așteptați să testeze drumul de biciclete de la Lacul Morii. Ciprian Ciucu va pedala alături de oameni. Sursa foto: Primăria Sectorului 6

Drumul de biciclete de la Lacul Morii va fi inaugurat de Ziua Mondială a Mediului. Primăria Sectorului 6 îi invită pe bicicliști să testeze drumul proaspăt amenajat, alături de primarul Ciprian Ciucu.

Se inaugurează drumul de biciclete de la Lacul Morii

Aproximativ 10.000 de bucureșteni au ieșit la promenadă pe digul Lacul Morii, pe data de 1 iunie. Iată că, duminică – 5 iunie 2022, a venit rândul drumului de biciclete să fie în centrul atenției.

Drumul pentru biciclete de la Lacul Morii va fi inaugurat oficial chiar de Ziua Mondială a Mediului. Se organizează un tur ghidat pe două roți, pus la cale de Asociația Mai Mult Verde.

Astfel, zeci de bicicliști își dau întâlnire, de la ora 9:30, pe Insula Lacul Morii. Mai apoi, din acea locație, la ora 10:30, pornesc într-o tură în jurul lacului, pe drumul proaspăt amenajat.

Ciprian Ciucu va pedala alături de bucureșteni

De la tesarea drumului nu avea cum să lipsească Primarul Sectorului 6. Ciprian Ciucu va pedala, duminică, alături de bucureștenii care iubesc să facă mișcare în aer liber.

Edilul va purta discuții cu ei despre găsirea unor soluții, astfel încât orașul să fie cât mai prietenos cu mediul înconjurător. Pe parcursul turului cu bicicletele, vor exista 3 opriri tematice:

🚴‍♀️Primul popas va avea loc la Giulești Sârbi, în dreptul zonei naturale de 200 de hectare. Aici se va discuta despre promovarea zonelor naturale ca spații alternative de agrement pentru bucureșteni;

🚴‍♂️Al doilea popas se va face pe Aleea Lacul Morii. Reprezentanții Ordinului Arhitecților vor discuta despre concursul internațional de soluții pentru valorificarea zonei extinse a Lacului Morii;

🚴Ultima oprire va avea loc între Barajul Ciurel și zona Insulei Lacul Morii. Ciprian Ciucu va vorbi aici despre faza întâi a proiectului de regenerare urbanistică a zonei Lacului Morii – Crângași – Giulești, pentru promenadă și activități sportive.

Lungimea drumului pentru biciclete

Bicicliștii au la dispoziție un drum cu o lungime de 2.3 kilometri și o lățime ce variază între 2 și 6 metri.

Drumul pornește de la Barajul Ciurel până la insula Lacul Morii:

  • Prima parte este din asfalt,
  • O altă parte este din marnă (de la Calea Crângași până la insulă). Marna este un material 100% natural, din piatră de calcar.

„S-a ales această soluție pentru că nu se poate betona sau asfalta spațiul verde”, transmit reprezentanții Primăriei Sectorului 6.

Pentru prevenirea eventualelor accidente, bicicliștii nu au acces pe digul Lacul Morii.

Cookies