BAZAR

Bucureştenii sunt aşteptaţi pe 14 mai la Noaptea Albă a Muzeelor

Cu ocazia Nopţii Albe a Muzeelor vor fi organizate expoziţii şi evenimente speciale, potrivit site-ului dedicat acestui eveniment, noapteamuzeelor.ro. Cea de-a şaptea ediţie a acestui eveniment, iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, este patronat şi în 2011 de către Secretarul General al Consiliului Europei şi de UNESCO, instituţie care s-a alăturat Nopţii Muzeelor în anul 2009.

Noaptea Albă a Muzeelor se completează cu Ziua Internaţională a Muzeelor, de pe 18 mai, instituită de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM). În acest an, Noaptea Muzeelor patronată oficial pentru prima dată şi de ICOM.

Cele peste 50 de unităţi culturale autohtone se vor alătura altor 3.000 de muzee din Europa care sărbătoresc în acest an evenimentul. În România, peste cincizeci de muzee îşi vor aşteapta vizitatorii în nocturnă. Intrarea în muzee este liberă.

Instituţiile din Capitală care au anunţat că îşi vor deschide porţile pentru vizitatori în noaptea de 14 mai sunt Muzeul Aviaţiei, Muzeul de Artă “Vasile Grigore”, Muzeul Bellu, Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul Naţional „George Enescu”, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Anaid Art Gallery, Centrul Cultural Art Society, LC Foundation şi Muzeul Naţional Cotroceni.

Bucureştenii vor avea parte, în noaptea de 14 mai, de expoziţii, spectacole de muzică, dans, teatru şi film, proiecţii şi evenimente speciale interactive.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button