Bucureștenii sunt așteptați la Roaba de Cultură în luna iulie, la proiecția filmului RMN. Regizorul Cristian Mungiu va fi și el prezent la eveniment

29 iun. 2022
1632 Afișari
Bucureștenii sunt așteptați la Roaba de Cultură în luna iulie, la proiecția filmului RMN. Regizorul Cristian Mungiu va fi și el prezent la eveniment
Bucureștenii sunt așteptați la Roaba de Cultură în luna iulie, la proiecția filmului RMN. Regizorul Cristian Mungiu va fi și el prezent la eveniment | Sursă foto: Facebook-Roaba de Cultură

Cel mai nou film în regia lui Cristian Mungiu, RMN, va fi proiectat cu subtitrarea în limba engleză, la Roaba de Cultură din București. Intrarea celor interesa și de a viziona acest film este liberă.

RMN va fi proiectat la Roaba de Cultură din București

Filmul R.M.N va putea fi vizionat într-o proiecție specială, în data de 2 iulie începând cu ora 21:30, la Roaba de Cultură din București. Pe lângă subtitrarea în limba engleză, filmul va avea parte și de subtitrări în română și maghiară.

După proiecția filmului, oamenii vor putea lua partea la un dialog între regizorul acestuia, Cristian Mungiu și scriitorul Cristian Tudor Popescu despre temele sociale ce sunt abordate în film. Intrarea la acest eveniment va fi liberă.

În rolurile principale pot fi văzuți Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu și Orsolya Moldován.

Regizorul Cristian Mungiu descrie acest film ca fiind:

O poveste despre raportul dintre vremurile de odinioară – percepute ca fiind mai de încredere pentru că ne deveniseră familiare – și vremurile actuale, resimțite ca haotice. Este deopotrivă o poveste despre auto-amăgirea generată de un set de valori europene care rămân mai degrabă un deziderat decât o împlinire.

Este o poveste despre intoleranță și discriminare, despre prejudecăți, stereotipuri, autoritate și libertate, o poveste despre lașitate și curaj, despre individ și mase, despre destinul personal versus cel colectiv. Este, de asemenea, o poveste despre supraviețuire, despre sărăcie, despre frică și un viitor neliniștitor.

„Este de o frumusețe aproape neverosimilă”

Premiera mondială a filmului RMN a avut loc la Festivalul de Film de la Cannes. După această ecranizare au apărut și primele recenzii ale peliculei.

În Variety, Jessica Kiang a notat următoarele:

Film complex, atât de încărcat de idei, încât te-ai aștepta ca preocuparea pentru estetică să nu fie o prioritate, dar RMN este de o frumusețe aproape neverosimilă.

Jordan Mintzer a apreciat:

RMN este o explorare fascinantă, foarte umană, a multiplelor probleme cu care se confruntă România

Eveniment va fi realizat cu sprijinul Asociației Green Revolution și Roaba de Cultură, la următoarea adresă: Bulevardul Aviatorilor 106, București.

Asociația Green Revolution a luat naștere în anul 2009 fiind prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană de pe teritoriul României. Aceasta pune bazele pentru crearea unui oraș verde. Green Revolution sprijină proiectele precum:

  • Educația ecologică,
  • Responsabilitatea față de mediul înconjurător,
  • Mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice,
  • Adoptarea unui comportament responsabil față de mediu.

Roaba de Cultură este un loc unde se organizează ateliere, piese de teatru pentru copii, clase de sport, cursuri de nutriție, concerte de folk, jazz sau rock și chiar proiecții de film. Este un „festival urban al culturii” unde îți poți petrece timpul alături de oamenii dragi.

Cookies