Bucureștenii, și nu numai, or să se înghesuie în minivacanța de Rusalii, chiar dacă prețurile sunt mai mari. Vacanțele sunt cu 40% mai scumpe decât anul trecut | STUDIU

09 iun. 2022
263 Afișari
Bucureștenii, și nu numai, or să se înghesuie în minivacanța de Rusalii, chiar dacă prețurile sunt mai mari. Vacanțele sunt cu 40% mai scumpe decât anul trecut | STUDIU
Bucureștenii, și nu numai, or să se înghesuie în minivacanța de Rusalii, chiar dacă prețurile sunt mai mari. Vacanțele sunt cu 40% mai scumpe decât anul trecut | STUDIU. Sursa foto: Pexels

Minivacanța de Rusalii se anunță cea mai aglomerată din acest sezon, chiar dacă prețurile au fost majorate. Vacanțele sunt cu 40% mai scumpe decât anul trecut, arată un studiu realizat de platforma hotelieră Travelminit.ro.

Distracție și aglomerație în minivacanța de Rusalii

Vara aceasta va fi extrem de aglomerată pentru hotelierii și operatorii din industria turismului intern, în contextul în care este pentru prima dată când nu mai există restricții de călătorie după doi ani de pandemie.

Totodată, cardurile de vacanță pentru anul 2022 au început să fie încărcate, iar românii cu dor de ducă au început deja să își rezerve concediile pentru sezonul estival, profitând de ofertele de tip early booking și de faptul că pot achita cazarea și cu tichetele primite (inclusiv cu cele pe care nu le-au folosit în 2019 și 2020, pe care le mai pot folosi doar în luna iunie).

Potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro, rezervările pentru minivacanța de Rusalii au crescut, mai ales că anul acesta s-a sincronizat și cu vacanța de vară a celor mici.

Ce preferă românii pentru acest sezon estival? Turiștii vor să rezerve pensiuni și apartamente, astfel încât să aibă parte de mai multă intimitate, de un concediu liniștit alături de familie sau prieteni. Destinațiile preferate sunt marile orașe (33% din rezervări), litoralul românesc (27% din rezervări) și stațiunile balneare (17% din rezervări).

Vacanțele sunt cu 40% mai scumpe decât anul trecut

Plaforma Travelminit.ro a înregistrat pentru weekendul prelungit cu ocazia Rusaliilor, 144% mai multe rezervări față de aceeași perioadă a anului trecut.

Tarifele percepute de hotelieri în 2022 sunt mai mari decât în anii trecuți.

„În România, prețul unui sejur pentru 2 persoane, 2 nopți, în timpul Rusaliilor, a crescut semnificativ comparativ cu 2021. De exemplu, tariful pentru o cameră de hotel a crescut cu 40%, de la 638 lei la 895 lei, în timp ce prețul pentru o cameră la pensiune a crescut cu 36%, de la 529 lei la 717 lei”, transmite platforma hotelieră.

Dacă încă nu v-ați planificat concediul, să știți că mai există disponibilități pentru sezonul estival din România, înainte ca prețurile să fie majorate și mai mult.

Cookies