Bucureștenii s-au săturat să încălzească apa la aragaz. Apa caldă lipsește în mai multe zone, din cauza avariilor

28 mai 2021
142 Afișari
Bucureștenii s-au săturat să încălzească apa la aragaz. Apa caldă lipsește în mai multe zone, din cauza avariilor

„A venit apa caldă? A venit, dar e rece!”. Zeci de mii de bucureșteni s-au săturat să încălzească apa la aragaz. În Sectorul 5 al Capitalei oamenii vor sta fără apă caldă din cauza unei avarii.

Bucureștenii s-au săturat să încălzească apa la aragaz

Comisia Europeană a anunțat joi aprobarea unei investiții de nu mai puțin de 216 milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea sistemului de termoficare din București.

Dar până una alta, locuitorii unui bloc din Capitală demonstrează că apa (care se vrea caldă) are o temperatură de 23 de grade Celsius și nu se încălzește nici dacă este lăsată să curgă. Aceștia declară că situația persistă de o săptămână și nici înainte lucrurile nu stăteau mai bine.

Te mai poate interesa și: Vin bani pentru sistemul de termoficare din București! Comisia Europeană a aprobat o investiție de 216 milioane de euro

Autoritățile nu răspund la telefon, așa că bucureștenii nu pot afla când se va rezolva problema.

Bucureștenii din Sectoarele 5 și 6 nu au deloc apă caldă din cauza unor avarii la sistemul de termoficare. Și nici nu vor avea până în noaptea de sâmbătă spre duminică.

„Este vorba de o avarie în rețeaua primară care este în curs de remediere. Avem comunicat termenul de 29 mai până la ora 24:00, estimativ, până se va… E o avarie mare care afectează o zonă întinsă din Sectorul 5. Afectează zone foarte întinse: Șoseaua Alexandriei, Topliceanu, Modoran Ene, Mărgeanului. V-am dat ca exemple, dar sunt foarte multe. Se întinde până pe Calea Ferentari”, declară autoritățile, potrivit Digi24.

Apa caldă lipsește în mai multe zone, din cauza avariilor

Lista avariilor publicată de Termoenergetica se întinde pe 23 de pagini care justifică diverse probleme de furnizare a apei calde în 5 dintre cele 6 sectoare ale Capitalei. Mulți bucureșteni nu au încotro și apelează la încălzitul apei pe aragaz.

Te mai poate interesa și: Apa caldă nu mai e nici măcar rece. Aproximativ 1.000 de imobile din București nu au apă nici la această oră. Cele mai multe blocuri afectate sunt în S 4

Reprezentanții Electrocentrale București, producătorul de energie electrică și termică al Bucureștiului, spun că situația alimentării capitalei este critică. Fără investiții, iarna care vine va fi una extrem de dificilă.

Comisia Europeană a anunțat joi, 27 mai, aprobarea investiției de 216 milioane de euro pentru modernizarea instalației de termoficare din București. Situația precară a sistemului face ca aproape o treime din căldură să se irosească până la consumator.

Cookies