Bucureștenii s-ar putea strânge la un protest inedit pentru a elibera trotuarul din Piața Unirii, ocupat cu o parcare proaspăt amenajată de PS4

09 nov. 2022
18617 Afișari
Bucureștenii s-ar putea strânge la un protest inedit pentru a elibera trotuarul din Piața Unirii, ocupat cu o parcare proaspăt amenajată de PS4
Foto: Facebook ”Vrem schimbare”

Bucureștenii ar putea ieși în stradă și pentru probleme care țin de calitatea vieții lor și a comunității.

”Vrem schimbare” anunță, pe Facebook, că vrea să organizeze un protest față de o situație neclară a unei parcări proaspăt amenajate de Primăria Secetorului 4 în intersecția de la Piața Unirii, pe trotuar.

Organizația care militează pentru eliberarea trotuarelor de mașini, pentru a lăsa loc de trecere pietonilor, îi întreabă pe bucureșteni dacă ar fi interesați să protesteze față de anomalia de a amenaja o parcare cu barieră, în condițiile în care inclusiv legislația s-a schimbat față de cei care blochează trotuarele.

Conform unei investigații făcute de Hotnews, Primăria Capitalei a amendat cu 100.000 lei firma care a amenajat parcarea, în condițiile în care Primăria Sectorului 4 a transformat un trotuar din Piața Unirii, vizavi de Hotel Horoscop, în parcare cu barieră și a betonat o parte din spațiul verde care se afla acolo.

La sesizarea vecinilor, Poliția Locală din cadrul Primăriei Capitalei a cerut constructorului documentele în baza cărora a făcut lucrările pe spațiul verde, însă firma nu s-a prezentat și a fost amendată cu 100.000 lei, potrivit datelor transmise de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

”Sancțiunea a fost aplicată pentru că reprezentanții societății respective nu au dat curs invitației polițiștilor locali de a prezenta documentația / avizele ce au stat la baza executării lucrărilor de reamenajare a spațiului verde din fața clădirii ambasadei Israelului, vizavi de Hotelul Horoscop”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

FOTO: Hotnews

Piața Unirii pare liberă de obligații

În Piața Unirii este aglomerație nu doar de trafic, ci și de administrații locale care par că dețin controlul, fără să dea socoteală una alteia.

La Unirii se intersectează Sectoare 3 și 4, iar arterele de circulație – întrucât pe aici merge transportul în comun – sunt administrate de Primăria Capitalei, prin Administrația Străzilor. În această zonă centrală a Bucureștiului, în ultima vreme, după repararea Pasajului de către Primăria Sectorului 4, au apărut mai multe inițiative ale sectoarelor pentru care, aparent, nu există avize.

Față de lucrările de schimbare a scuarurilor betonate în unele cu spații verzi, inițiativă ce aparține Primăriei conduse de Robert Negoiță, nu ar exista aviz de la Administrația Străzilor. Și B365 a făcut cerere către administrația locală a Sectroului 3 pentru a afla ce lucrări au loc în intersecție, solicitare care a rămas fără răspuns.

Îți recomandăm și:

 

Cookies