ARHIVA B365

Bucureştenii riscă să rămână fără căldură şi apă caldă. Explicaţia PMB

 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, trage un semnal de alarmă și spune ca va fi un dezastru pentru bucureșteni, care ar putea rămâne fără căldură și fără apă caldă. Asta dacă mult așteptata fuziunea RADET – ELCEN, ce se află și în planul de Guvernare, astfel încât să se scape de datoriile istorice, nu se va realiza.

Gabriela Firea spune că s-a cerut votarea reorganizării ELCEN de către ANAF, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, în septembrie, așa cum este programat, ELCEN intră în faliment. Consecințele vor fi dezastruoase pentru termoficarea din Capitală, spunea primarul general, în condițiile în care în jur de un milion 300.000 de bucureșteni sunt racordați la rețeaua de termoficare.

Mai mult, Gabriela Firea a cerut și plafonarea prețului gazelor naturale deoarece prețul de achiziție al gazelor este în continuă creștere, ceea ce înseamă o presiune mare pe bucureșteni. Dacă în 2016 prețul gazelor era de 60 de lei, în iarna anului 2017, a crescut la 100 de lei, potrivit reprezentanților primăriei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button