ARHIVA B365

Bucureştenii primesc TICHETE SOCIALE de 200 lei pentru cumpărături. Cine este eligibil

De tichetele sociale pot beneficia atât persoanele singure, cât şi familiile defavorizate, în urma unei anchete sociale efectuată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 4. Valoarea tichetelor sociale variază între 150-200 de lei de persoană, în funcţie de venitul obţinut, după cum urmează:

– 200 lei pentru persoana singură care are un venit lunar situat sub 400 de lei

– câte 200 de lei pentru fiecare membru din familia care are un venit net lunar sub 400 lei/membru

– 150 lei pentru persoana singură care are venitul net lunar cuprins între 401 lei şi 2/3 din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată

– câte 150 lei pentru fiecare membru din familia care are venitul net lunar cuprins între 401 lei şi 2/3 din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Ce pot cumpăra beneficiarii cu tichetele sociale de la primărie

Tichetele sociale au valabilitate de un an şi pot fi folosite de beneficiari pentru a cumpăra următoarele:

– alimente specifice sărbătorilor de iarnă

– îmbrăcăminte şi încălţăminte

– jucării şi rechizite.

Procedura de întocmire a dosarelor şi a metodologiei de aprobare a ajutoarelor de urgenţă sub formă de tichete sociale cu ocazia Sfintelor sărbători de Crăciun au fost aprobate de Consiliul Local Sector 4. Potrivit romaniatv.net, de tichetele sociale pot beneficia aproximativ 5.000 de persoane.

Scopul acordării ajutoarelor de urgenţă sub forma tichetelor sociale este de a depăşi situaţiile de dificultate care pot duce la marginalizare şi excludere socială.

Condiţii de acordare a ajutoarelor de urgenţă sub formă de tichete sociale:

– să nu fi fost generată cu rea voinţă de către familie/persoana singură

– să nu existe alte posibilităţi de sprijin din partea familiei extinse sau acestea să fi fost epuizate

– acest tip de ajutor se acordă o singură dată/sărbătoare.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 4 are obligaţia de a înregistra cererile şi de a întocmi dosarele de acordare a ajutoarelor de urgenţă sub forma tichetelor sociale. Lucrători din cadrul DGASPC Sector 4 vor efectua anchete sociale la domiciliul/reşedinţa tuturor solicitanţilor.

Dosarele vor conţine în mod OBLIGATORIU: cererea titularului în original, copii după actele de identitate, adeverinţă de venit pentru ultima lună sau adeverinţă de şomaj după caz, adeverinţă de alocaţie şi adeverinţă de elev unde este cazul, talon de pensie, acte din care să reiasă regimul juridic al locuinţei, adeverinţă emisă de asociaţia de locatari/proprietari cu persoanele (nominal) care locuiesc la adresă, dosar cu şină.

LISTA COMPLETĂ a documentelor necesare pentru întocmirea dosarului poate fi descărcată de aici.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button