Bucureștenii pot urmări traseul mijloacelor de transport STB și în aplicația Google Maps. Anunțul făcut de Nicușor Dan

29 mart. 2023
1508 afișări
Bucureștenii pot urmări traseul mijloacelor de transport STB și în aplicația Google Maps. Anunțul făcut de Nicușor Dan
Bucureștenii pot urmări traseul mijloacelor de transport STB și în aplicația Google Maps. Anunțul făcut de Nicușor Dan. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Începând de miercuri, 29 martie, bucureștenii pot vedea în aplicația Google Maps locația exactă a mijloacelor de transport cu care urmează să se deplaseze.

Aplicația este disponibilă pe majoritatea telefoanelor mobile și este foarte ușor de folosit.

Aplicația calculează cea mai bună rută pentru călători

Nicușor Dan a anunțat pe pagina sa de Facebook că acum călătorii pot utiliza aplicația Google Maps pentru a urmări traseul mijoacelor de transport în comun:

Călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun din Capitală pot vedea de astăzi în aplicația Google Maps unde se află exact pe traseu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul cu care urmează să se deplaseze.”

Aplicația alege cea mai bună rută pentru călători, incluzând în variante atât autobuzele/tramvaiele/troleibuzele, cât și trenul și metroul.

Pasagerii își pot alege sau schimba traseul, în funcție de timpul de așteptare.

Aplicația calculează cea mai bună rută pe care o pot alege călătorii până la destinația finală, incluzând în variante metroul și/sau trenul. Intermodalitatea este atât un element de noutate, cât și un mare avantaj pentru pasageri, care își pot alege sau schimba traseul în funcție de timpii de așteptare” a spus Nicușor Dan

Primarul Nicușor Dan a explicat și cum funcționează aplicația:

Cum funcționează? Datele de localizare de pe GPS-ul mijloacelor de transport în comun ale operatorilor din regiunea Bucuresti – Ilfov sunt transmise în timp real către Google, iar orice utilizator al aplicației Maps le poate accesa.”

Cu aplicația Google Maps, călătorii se pot ghida și în marile orașe europene.

Mai mult decât atât, a fost încheiat un parteneriat între STB, TPBI și Google, conform spuselor lui Nicușor Dan:

Astfel, ne aliniem marilor Capitale europene în privința informării călătorilor care folosesc mijloacele de transport în comun. Cu aceeași aplicație, călătorii se pot ghida în oricare din marile orașe din Europa.
Parteneriatul pe care l-am încheiat cu Google este rezultatul efortului comun al colegilor de la STB și TPBI, cărora le mulțumesc.”
Cookies