Bucureștenii pot merge la Parada Militară Națională de 1 Decembrie fără certificat verde. Ce vești noi aduc meteorologii

30 nov. 2021
311 Afișari
Bucureștenii pot merge la Parada Militară Națională de 1 Decembrie fără certificat verde. Ce vești noi aduc meteorologii
Bucureștenii pot merge la Parada Militară Națională de 1 Decembrie fără certificat verde. Ce vești noi aduc meteorologii. Sursa foto: Europa FM

Autoritățile aduc vești importante înaintea Paradei Naționale de 1 Decembrie. Accesul la paradă se va face fără certificat verde, astfel că bucureștenii care doresc să meargă în Piața Arcului de Triumf trebuie doar să respecte distanțarea socială și să poarte corespunzător masca de protecție. Totodată, se anunță o paradă completă, cu desfășurare de forțe atât pe sol, cât și pe cer, deoarece meteorologii vin cu vești bune pentru dimineața zilei de miercuri.

Mai sunt câteva ore până la startul Paradei Naționale organizate cu ocazia zilei României. Astfel, pentru a evita confuziile și pentru a lămuri populația, autoritățile au anunțat că accesul la paradă nu se va face pe baza certificatului verde COVID, astfel că oricine va putea asista la parada din București, indiferent dacă este vaccinat sau nu.

Accesul la Parada Națională, fără certificat verde. Ce a declarat Raed Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat, a adus de asemenea precizări în legătură cu restricțiile și măsurile care vor fi în vigoare la Parada Națională de 1 Decembrie. Astfel, și acesta a declarat că nu este nevoie de certificat verde pentru a asista la paradă. Totuși, există o categorie de persoane al căror acces va fi condiționat.

„Parada de la 1 Decembrie. Interdicția de a intra în zonă pentru cei care nu sunt testați și permise doar pentru cei care sunt vaccinați sau trecuți prin boală se aplică numai zonei oficiale. Nu și zona care este în apropiere, unde de regulă stau oamenii și urmăresc parada.

Acolo, singurele reguli care se aplică sunt regulile de sănătate publică și purtarea măștii, care este obligatorie. În rest, interdicția de intrare, decât celor vaccinați sau trecuți prin boală se aplică zonei oficiale, unde vor fi invitații oficiali și unde este o zonă limitată cu un număr de persoane limitate”, a declarat Raed Arafat, potrivit PRO TV.

Mai mult, persoanele care vor să privească parada „pe viu” trebuie să știe că pot face acest lucru de o parte și de alta a Arcului de Triumf, dar și pe sectorul de drum dintre Piața Victoriei și Piața Arcului de Triumf. Trebuie menționat că accesul pietonal va fi interzis prin Bd. Constantin Prezan, între p-ța Charles de Gaulle și Arcul de Triumf.

„Nu există obligativitatea certificatului verde. Publicul spectator poate asista la paradă pe sectorul de drum dintre Piața Victoriei și Piața Arcului de Triumf pe care îl și recomandăm.”, a declarat Căpitan Iacob Alexandru, Jandarmeria București.

Cum va fi vremea de Ziua României

Potrivit meteorologilor, Parada Militară Națională din acest an va fi una completă, cu desfășurarea forțelor armate atât pe teren cât și pe cer, deoarece vremea se anunță senină și nu va ploua, astfel că avioanele și elicopterele militare vor survola cerul Capitalei. Totuși, vremea va fi destul de rece – temperaturile maxime nu vor depăși 10 grade Celsius.

Totodată, organizatorii au transmis un mesaj celor care vor să vină la paradă – este recomandat ca aceștia să opteze pentru mijloacele de transport în comun și să evite pe cât posibil deplasarea cu mașinile personale pe 1 Decembrie, pentru a evita formarea de ambuteiaje.

La parada din acest an vor fi prezente în premieră transportoare blindate Piranha 5, precum și formații cu sisteme de rachete Patriot și Himars. De asemenea, circa 1.500 de militari vor defila în acest an pe sub Arcul de Triumf, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Cookies