Bucureștenii petrec Sf. Gheorghe în Piața Obor, unde se servesc cei mai cunoscuți mici din oraș. S-au format cozi de 50 de metri

23 apr. 2023
322 Afișari
Bucureștenii petrec Sf. Gheorghe în Piața Obor, unde se servesc cei mai cunoscuți mici din oraș. S-au format cozi de 50 de metri
Bucureștenii petrec Sf. Gheoerghe în Piața Obor, unde se servesc cei mai cunoscuți mici din oraș. S-au format cozi de 50 de metri. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Astăzi este zi de sărbătoare pentru români, iar oamenii aleg să-și petreacă onomastica sau pur și simplu această zi importantă pentru creștini alături de prieteni și familie. De Sf. Gheorghe, bucureștenii petrec și mănâncă în Piața Obor, unde s-au format cozi mari la mici.

Bucureștenii petrec Sf. Gheorghe în Piața Obor, cu mici și bere

În această duminică, de Sf. Gheorghe, vremea este frumoasă, este și zi de sărbătoare, iar bucureștenii s-au adunat să petreacă în Piața Obor din București, gustând micii din cea mai renumită locație din întreg orașul.

Cozile la mici, așa cum le știm – mari, de se întind de aici și până 50 de metri mai încolo, conform Antena 3. Locuitorii din Capitală sărbătoresc în stil românesc, la terasă, alături de preparate gustoase și bere.

Mulți locuitori ai Capitalei au mers pentru a încinge grătarele în jurul orașului, iar alții au hotărât să încerce preparatele din cea mai cunoscută terasă cu mici, cea din Obor.

Cei care vor să mănânce pe săturate, trebuie să știe că un mic poate fi cumpărat cu 5 lei în Piața Obor. Un pahar cu bere costă 6 lei. Făcând o comparație cu alte produse din piață, un kilogram de mere costă în jur de 3-7 lei, în funcție de soi și de locul de unde sunt achiziționate.

O porție de cârnați ajunge să coste 10 lei în Obor, iar o chiflă poate fi cumpărată cu 1 leu.

Astăzi, terasa s-a umplut de bucureșteni, iar românii cumpără, în medie, 3-4 mici.

Citește și:

Bucureștenii sunt invitați în Parcul Kiseleff pentru a participa la mai multe activități

Pentru a termina weekend-ul într-o notă plăcută, bucureștenii sunt invitați să-și petreacă timpul liber în Parcul Kiseleff.

Primăria Sectorului 1 dă startul în acest weekend evenimentelor în aer liber din acest an. Începem cu mai multe concerte și ateliere care vor avea loc pe scena și la foișorul din Parcul Kiseleff, între orele 12:00-18:00, a transmis Primăria Sectorului 1 pe Facebook.

Acestea sunt activitățile de astăzi care-i așteaptă atât pe copii, cât și pe adulți:

Pe scena Kiseleff vor avea loc următoarele:

  • Ora 15:30: Atelier pentru copii cu instrumente muzicale. Tetrismatic Quartet va susține un recital de muzică jazz-funk instrumental – saxofon, contrabas, chitară electrică și tobe.
  • Ora 16:00: Atelier pentru copii cu instrumente muzicale. Viorica Pintile Quartet va ține un recital de muzică jazz și interbelică – voce, contrabas, chitară și tobe.

La foișorul din parc se vor desfășura următoarele:

  • Ora 15:00: Atelier muzical pentru copii. Gabriel Bălașa și Maxim Belciug vor cânta muzică meditativă la handpan și chitară clasică.
  • Ora 17:00: Atelier muzical pentru copii. Mădălina Petre Band va recita poezie, mișcare scenică și recital de muzică românească reinterpretată clasic și jazz – voce, chitară clasică, acordeon, viola și caval.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies