GREEN CITY

Asociațiile de bloc, obligate de Primărie să planteze iarbă în faţa clădirii. Cât e amenda

Conform proiectului de hotărâre a CGMB, persoanele fizice şi juridice deţinătoare de terenuri vor avea, pe lângă obligaţia de a asigura îngrădirea, salubrizarea şi igienizarea terenurilor, şi pe cea de a planta iarbă pe suprafeţele aflate în proprietatea lor. Potrivit proiectului, cei care nu respectă aceste prevederi riscă amenzi cuprinse între 2.000 lei şi 5.000 de lei pentru persoanele fizice, şi între 3.000 lei şi 5.000 de lei, pentru cele juridice.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că şi cei care locuiesc la bloc riscă să fie sancţionaţi. „E o chestie de normalitate ca fiecare să-şi îngrijească porţiunea de teren care este aşezată fie sub geamul lui, fie la intrarea în bloc, şi nu numai să planteze iarbă, ci şi să se ocupe de întreţinerea ei. Aşa se trăieşte în comunitate. Fiecare trebuie să facă câte ceva pentru ambientul în care trăieşte pentru că altfel dacă unii fac şi alţii distrug, n-o să ajungem niciodată la o soluţie de viaţă civilizată în comunitate, ori nu cred că îşi doreşte cineva lucrul ăsta. Toată lumea îşi doreşte să ducă o viaţă civilizată în comunitate şi către asta încercăm şi noi să ne îndreptăm. Amenzile au rolul lor la ăia care s-au născut jigniţi şi, de multe ori, se comportă ca nişte oameni din afara comunităţii. Nu e obligatoriu să vii la oameni cu amenda. Le explici oamenilor, le spui despre ce e vorba, merge mai greu decât ţi-ai dori să meargă, dar important este că o să meargă„, a spus Oprescu, miercuri.

Noile prevederi vin în completarea hotărârii CGMB nr. 121/2010.

Potrivit expunerii de motive a documentului, decizia de a completa hotărârea a fost luată în urma scrisorii de somare primită în februarie 2013 de la Comisia Europeană, care a atenţionat atât Ministerul Mediului, cât şi Municipalitatea, cu privire la nerespectarea Directivei 2008/50/CE privind calitatea aerului înconjurător şi un aer mai curat pentru Europa. Astfel, administraţiile locale trebuie să stabilească măsuri suplimentare pe teremen scurt pentru reducerea nivelului de pulberi în suspensie, în urma depăşirii valorilor limită ale diverşilor poluanţi, înregistrate în perioada 2008-2012.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button