Bucureştenii, mulţumiţi de comportamentul funcţionarilor, dar nu şi de cozi

de:
31 mart. 2011
1 Afișari
Bucureştenii, mulţumiţi de comportamentul funcţionarilor, dar nu şi de cozi

Un studiu realizat de Asociaţia pentru Reformarea Sistemului de Impozite şi Taxe (ARSIT), citat de NewsIn, arată că 71% dintre bucureşteni sunt mulţumiţi în privinţa politeţii şi amabilităţii angajaţilor de la agenţiilor fiscale, 66% sunt satisfăcuţi de claritatea informaţiilor oferite. Respondenţii sondajului, în proporţie de 64%, au mai precizat că sunt mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de rapiditate. Numai 47% dintre intervievaţi au apreciat pozitiv spaţiile agenţiilor fiscale, iar 56% au spus că sunt mulţumiţi sau foarte mulţumiţi de timpul de aşteptare.

Studiul ARSIT, asociaţie lansată joi, a fost realizat în luna martie la şase agenţii fiscale din Bucureşti, pe un eşantion de 400 de persoane. Sondajul a fost realizat în colaborare cu GfK România, în toate sectoarele Capitalei, iar cele mai bune rezultate, peste medie, au fost raportate din Sectorul 4. Dacă Sectoarele 5 şi 6 s-au situat în media de evaluare a sondajului, cele mai mari nemulţumiri au venit din Sectoarele 2 şi 3. La Sectorul 1, bucureştenii nu au fost mulţumiţi de timpul de aşteptare şi de confort.

Florin Cojocariu, directorul executiv al ARSIT, a precizat că va purta o discuţie despre acest sondaj cu oficialii Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), pentru a stabili care sunt problemele care duc la aceste diferenţe. ARSIT vizează extinderea cercetării la nivel naţional şi reluarea analizei în toamna acestui an.

ARSIT a fost lansată joi, în cadrul unei conferinţe, iar printre principalele obiectivele şi programe se numără  reducerea taxelor şi impozitelor, menţinerea cotei unice la 16%, reducerea TVA, încurajarea statului pentru reformarea activităţii fiscale, îmbunătăţirea colectării, transparenţă în privinţa cheltuirii banilor publici, eliminarea evaziunii şi reducerea birocraţiei. Oficialii asociaţiei vor să înfiinţeze şi un consiliul consultativ ANAF, format din experţi contabili, jurişti şi antreprenori, dar şi Cartea Neagră a Fiscalităţii, un site pe care să fie prezentate cazuri de abuzuri comise de funcţionari publici.

Cookies