FIT CITY

Bucureştenii îşi pot testa GRATUIT, sâmbătă, tensiunea arterială

Proiectul va debuta cu o conferință dezbatere, cu implicarea autorităților, „Profilaxie și informare: soluție pentru combaterea hipertensiunii arteriale”, organizată pe 13 mai, la Salonul Alb al Senatului României.

Apoi, sâmbătă, 16 mai, în intervalul orar 09:00-18:00, bucureștenii sunt invitați să își testeze gratuit tensiunea arterială, în incinta Spitalului Colțea, unde vor primi sfaturi utile în prevenirea și controlul afecțiunii. Sunt invitate, în acest demers, atât persoanele care doresc să își verifice nivelul tensiunii arteriale, ca metodă de diagnosticare precoce, cât și cele care suferă de hipertensiune arterială, pentru a primi informații despre controlul afecțiunii, informează Realitatea.net.

„Ne propunem și în 2015, ca prin acțiunile noastre, numărul persoanelor care își verifică în mod regulat valorile tensiunii arteriale să crească, iar această inițiativă să devină o obișnuință în viața tuturor celor preocupați de propria sănătate”, a declarat prof. univ. dr. Maria Dorobanțu, Preşedinte al Societății Române de Hipertensiune.

Obiectivele campaniei se referă la promovarea mesajelor legate de importanța prevenției, a diagnosticarii precoce și controlului în hipertensiunea arterială și nu în ultimul rând, la promovarea unui stil de viață sănătos.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button