Bucureștenii își pot testa glicemia, gratuit. Lista celor 14 centre unde poți face verificarea

19 sept. 2022
1028 afișări
Bucureștenii își pot testa glicemia, gratuit. Lista celor 14 centre unde poți face verificarea
Bucureștenii își pot testa glicemia, gratuit. Lista celor 14 centre unde poți face verificarea. Sursa foto: Facebook/ ASSMB

ASSMB a demarat o amplă campanie de testare gratuită a glicemiei, în toate sectoarele din București, în perioada 19 septembrie – 7 octombrie.

Bucureștenii își pot testa glicemia, gratuit

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) împreună cu Spitalul Clinic Sf Maria, Spitalul Clinic Colțea și Spitalul Clinic Nicolae Malaxa, cu sprijinul Primăriei Capitalei și al celor 6 primării de sector, a ințiat astăzi „București, vezi cât de dulce ești” – cea mai amplă campanie de testare gratuită a glicemiei.

Campania a fost lansată luni, 19 septembrie și se desfășoară în 14 locații din București, până la data de 7 octombrie 2022. Centrele de măsurare gratuită a glicemiei sunt deschise de luni până vineri, în intervalul orar 07:00 – 09:00.

Luni, în prima zi a campaniei, aproape 300 de bucureșteni și-au testat glicemia, anunță ASSMB într-o postare pe Facebook.

Lista centrelor de testare

ASSMB a transmis lista locațiilor celor 14 centre de testare gratuită a glicemiei, deschise în fiecare sector din București:

  • Sectorul 1: Piața Amzei (cort); Piața Matache (cort); Spitalul Clinic „Sf. Maria” (cort, în fața unității sanitare);
  • Sectorul 2: Piața Obor (cort);
  • Sectorul 3: Magazinul Unirea (cort, ieșirea de la metrou – M2); Piața Universității (cort, ieșirea de la metrou din laterala Spitalului Colțea); Dristor (cort, zona metrou);
  • Sectorul 4: Str. Străduinței nr.1B (cort); Șos. Berceni nr.50 (cort); Piața Sudului (cort);
  • Sectorul 5: Piața Rahova (cort); Stația de metrou Eroii Sanitari (cort, ieșirea de la metrou corespondentă SUUB);
  • Sectorul 6: Zona Pasajului Lujerului (cort); Piațeta Drumul Taberei, Nr. 34 (cort).

„Important! Dacă rezultatul testării glicemiei ridică semne de întrebare pentru cadrele medicale din punctele unde se face analiza, pacienții sunt sfătuiți să meargă la medicul de familie pentru a fi îndrumați cu bilet de trimitere către un medic specialist diabetolog. Spitalele administrate de ASSMB unde bucureștenii se pot adresa pentru diagnosticarea și tratarea diabetului zaharat sunt Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” și Spitalul Clinic Colentina”, transmite Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Cookies